Százhatvan terroristagyanús személyt keres nemzetközi elfogatóparanccsal Belgium

2015. december 07. 11:27

A belga szövetségi ügyészség szóvivőjének közlése szerint jelentősen megnőtt a a belga hatóságok által kiadott nemzetközi elfogatóparancsok száma az utóbbi években; jelenleg 160 feltételezett terrorista ellen van érvényben nemzetközi elfogatóparancs.

2015. december 07. 11:27

Százhatvan feltételezett terrorista ellen van érvényben jelenleg Belgiumban kiadott nemzetközi elfogatóparancs – írta hétfőn a Le Soir című, francia nyelvű belga napilap. Az újság Eric Van Der Syptnek, a belga szövetségi ügyészség szóvivőjének tájékoztatására hivatkozott. A tisztségviselő arról számolt be, hogy az utóbbi években jelentősen megnőtt a belga hatóságok által kiadott nemzetközi elfogatóparancsok száma. A nemzetközi elfogatóparancs a külföldre menekült vagy ott élő gyanúsítottak őrizetbe vételét és kiadatását hivatott megkönnyíteni.

Nemrégiben azt közölte a belga belügyminisztérium, hogy 837 olyan lakost azonosítottak az országban, aki szélsőséges tevékenységben vesz vagy vett részt, illetve „potenciális terroristajelölt”, és ez a szám a lakosságszámhoz viszonyítva több, mint bármely más európai országban. A tárca adatai szerint 272 belgiumi lakóhellyel rendelkező ember harcol éppen valamely lázadószervezetben Szíriában vagy Irakban, körülbelül 80 meghalt ezekben az országokban, 134 pedig az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezetben fogott fegyvert, de már visszatért Belgiumba. Ezenkívül van még 352 „potenciális terroristajelölt” Belgiumban a tájékoztatás szerint.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2015. december 07. 19:04
Ott van mindjárt junker, a f@szhaiger, vivien a francia belga holland!
Kamcsatka5
2015. december 07. 19:04
Ott van mindjárt junker, a f@szhaiger, vivien a francia belga holland!
csuka
2015. december 07. 16:11
„A kormány kommunikációs szinten már erőteljesen harcol az illegális bevándorlók Nyugat-Európából való visszatoloncolása ellen, a gyakorlatban azonban ennek nyoma sincs. A Jobbik válaszokat vár, és tovább építené a kerítést. Értetlenségének adott hangot a Jobbik azzal kapcsolatban, hogy a kormány „retorikai háborúja” közben Belgium 29 illegális bevándorlót toloncolhat vissza Magyarországra. Z. Kárpát Dániel alelnök felhívta a figyelmet, hogy a határsértéseknél őrizetbe vettek és a korábban visszatoloncoltak miatt már így is több száz migráns tartózkodik az országban, egy nagyobb hullámot pedig nem is tudna kezelni az infrastruktúra.” http://alfahir.hu/visszatoloncoljak_a_migransokat_de_a_kormany_nem_lep
crydog
2015. december 07. 13:22
hmm..vajon jöhettek-e terroristák Belga-Kongó-ból?? Azért csak kb 10 millió feketét mészároltak le a gyarmataikon ezek a derék brüsszeli barmok..nem csodálkoznék. A (gyarmat)birodalom visszavág.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!