Megölték Szíriában a párizsi merényletek egyik szervezőjét

2015. december 30. 11:34

Szíriában légi csapások során megölték a francia állampolgárságú Charaffe El Mouadant, akit a novemberi párizsi merényletek egyik szervezőjeként tartottak számon. Mouadan kapcsolatban állt többek között a belga állampolgár Abdelhamid Abaaouddal, a párizsi terrorista támadó csoport vezetőjével, aki kávéházak vendégeire nyitott tüzet a merényletek során.

2015. december 30. 11:34

Szíriában légicsapásokkal megölték a novemberi párizsi merényletek egyik főszereplőjét és az Iszlám Állam terrorszervezet tucatnyi másik fontos tagját – jelentette be helyi idő szerint kedden egy amerikai katonai szóvivő.

A francia állampolgár Charaffe El Mouadan a terrorcsoport tagja volt, és szorosan kapcsolódott a merénylet megszervezőihez, köztük a belga állampolgár Abdelhamid Abaaoudhoz, a párizsi terrorista támadó csoport vezetőjéhez, aki kávéházak vendégeire nyitott tüzet a merényletek során. El Mouadan aktívan részt vett más, nyugaton tervezett támadások előkészítésében is – mondta washingtoni sajtótájékoztatóján Steve Warren ezredes, az Iszlám Állam elleni koalíció szóvivője.

A terroristákkal nagyrészt drónok végeztek Szíriában és Irakban az elmúlt hónap során. Mouadant múlt csütörtökön, Szíriában ölték meg a tájékoztatás szerint. Meghalt Abdel Kader Hakim is, akinek szintén köze volt a párizsi merénylet sorozathoz. A többi elesett iszlamista az Iszlám Állam középszintű vezetője volt – mondta az ezredes.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2015. december 30. 22:16
Mégiscsak izgalmasabb így a történet, mint ha be se engedték volna őket, és nem is tudtak volna merényelni...
Akitlosz
2015. december 30. 21:40
Vacak nyugat-európai országok, akik bárki jöttmentnek állampolgárságot osztogatnak önmagukat és az igazi állampolgáraikat veszélybe sodorva ezzel. Persze, mindenhol vannak bűnözök, de mi a fenének még külföldről is importálni és honosítani őket? Nem volt és nem is lesz semmiféle "integráció", hanem csak egyre növekvő feszültség és problémahalmaz.
Gombóc XVI. Artúr
2015. december 30. 21:24
Túl könnyű halála volt...
sersem4
2015. december 30. 17:09
Takarítanak a jenkik. Érdekes, hogy utólag mindig tudják, hogy hol kell elkapni őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!