Kövekkel és vízágyúval csaptak össze szélsőbalos tüntetők és a rendőrség Lipcsében

2015. december 13. 14:14

A szélsőjobboldali felvonulók ellen tüntető szélsőbaloldaliak rátámadtak a rendőrökre: kövekkel, petárdákkal dobálták meg őket és barikádokat emeltek, amelyeket felgyújtottak.

2015. december 13. 14:14

A németországi Lipcsében a hatóságok vasárnap ismertetett összesítése szerint 69 rendőr sebesült meg az előző napi zavargásban. A szászországi tartományi nagyvárosban szombaton a Die Rechte (A jobboldal) nevű, a hatóságoknál szélsőjobboldaliként számon tartott párt és két másik hasonló szervezet közösen felvonulást tartott, és a nagyjából 150 fős menetet mintegy 2500 ellentüntető megpróbálta feltartóztatni. Az MDR regionális közszolgálati médiaszolgáltató társaság beszámolója szerint „feltehetőleg szélsőbaloldali” ellentüntetők rátámadtak a felvonulást és az ellentüntetést biztosító rendőrökre, kövekkel, petárdákkal dobálták meg őket és barikádokat emeltek, amelyeket felgyújtottak.

A rendet késő estére sikerült helyreállítani, 50 ember ellen indult eljárás, és 23 embert őrizetbe is vettek. Több tüntető és 69 rendőr megsebesült, utóbbiak közül ketten hosszabb időre szolgálatképtelenné váltak. A támadók megrongáltak 50 szolgálati járművet, 4 használhatatlanná vált. A lipcsei rendőrség közleményében kiemelte: ezeket a számokat tekintve „nincs mit hozzátenni” Burkhard Jung szociáldemokrata párti (SPD) főpolgármester nyilatkozatához, aki hangsúlyozta, hogy a zavargás „bűnözők műve, akik nem riadnak vissza semmitől”, és ami Lipcsében szombaton történt, az nem más, mint „nyílt utcai terror”.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2015. december 14. 11:27
A liberális ,mértékadó kultúra, amint a legszebb arcát mutatja.
MZ/X
2015. december 14. 08:04
Ez a szélbal csürhe az igazi náci...
robag
2015. december 14. 00:27
Folyton azt hallani micsoda náci, szélsőjobboldali "veszély" van. Nekem úgy tűnik inkább a baloldal veszélyes/erőszakos mostanság. :D :/
Morgen
2015. december 13. 21:52
Merkel mehet kezet fogni Gyurcsányhoz. Sajnálom a rendőröket és a nem baloldali tüntetőket. A csürhét pedig meztelen fenékkel kellene keresztülhajtani Európán, a muttival együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!