Szemtanúk: Megkezdődött a határzár építése a macedón-görög határon

2015. november 19. 14:57

Csütörtökön elkezdtek építeni egy, a migránsokat megállító kerítést Gyevgyelija közelében szemtanúk szerint. A macedón hadsereg szóvivője viszont közölte: egyelőre csak előkészítik a terepet.

2015. november 19. 14:57

A macedón-görög határon, Gyevgyelija közelében szemtanúk szerint csütörtökön megkezdődött egy kerítés építése, amely az Európába áramló migránsáradatot hivatott mérsékelni, a macedón hadsereg szóvivője viszont közölte: nem kerítést építenek, csak előkészítik a terepet, ha esetleg ilyen döntés születne Szkopjéban. A szemtanúkat is idéző media.mk című macedón hírportál beszámolója szerint Toni Janevszki, a macedón hadsereg szóvivője közölte: az ország biztonsági tanácsa a múlt hét végén ülésezett, akkor született döntés a terep előkészítéséről, hogy minden készen álljon arra az esetre, ha ilyen drasztikus lépésre, a határ lezárására lesz szükség. 

A macedón biztonsági tanács szombat éjszakai ülését követően jelentették be Szkopjéban, hogy „végső esetben”, ha nem csökken a migránsáradat, és ha esetleg egyre több európai ország zárja le határát, Macedónia kerítést emelhet Görögországgal közös határszakaszán, de nem azért, hogy megállítsa, hanem hogy korlátozza és irányítani tudja a migránsáradatot. Macedónia csütörtökre virradó éjszaka kezdte meg származás szerint szűrni a migránsokat. Csak azok léphetnek be az országba, akik szíriai, iraki vagy afgán állampolgárok, illetve már rendelkeznek görög regisztrációs papírokkal. A media.mk beszámolója szerint Szlovénia szerdán értesítette a macedón belügyminisztériumot, hogy többé nem engedi be a gazdasági migránsokat, vagyis azokat, akik nem háború sújtotta térségből érkeznek.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. november 19. 19:51
És ha a migrének albánián keresztül jönnek?? ??
Mich
2015. november 19. 18:51
"határzár építése a macedón-görög határon"... ...na ebben segíthetne az EU a kis és szegény Macedóniának (és Bulgáriának is)... és akkor majd észhez térne Görögország is...
luga
2015. november 19. 16:43
135 km. Együtt kellene felépíteni, és őrizni a többi áldozat országgal. Azoknak, akik nem kérnek az arab megszállásból, de mégis a nyakukba kapták százezer számra. Merkel, meg a többi éhes, menjenek értük hajóval.
optimum
2015. november 19. 16:31
Kerítés = Szárnyas kapu = Technikai akadály = Migráns mérsékelő! :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!