Pártot alapított a magyarellenes román Új Jobboldal

2015. november 05. 12:01

Pártot alapított az Új Jobboldal nevű szélsőségesen nacionalista egyesület, amely Romániában több magyarellenes tüntetést szervezett az utóbbi években. A párt közleménye szerint az Új Jobboldal a nemzeti, keresztényi és szociális jobboldalt testesíti meg. Céljai között szerepel egyebek mellett Romániának a Moldovai Köztársasággal való egyesülése is.

2015. november 05. 12:01

Pártot alapított az Új Jobboldal nevű szélsőségesen nacionalista egyesület, amely Romániában több magyarellenes tüntetést szervezett az utóbbi években.

Az Új Jobboldal Párt bejegyzését az Új Jobboldal Egyesület közleményben jelentette be, amelyet csütörtökön idézett a romániai média. Az egyesület úgy ajánlja magát, hogy számos tüntetést szerveztek korábban a homoszexuálisok vagy a bevándorlók ellen.

A közlemény szerint az Új Jobboldal a nemzeti, keresztényi és szociális jobboldalt testesíti meg a liberális, nemzetellenes, ateista és oligarcha jobboldallal szemben, és meg akarja menteni az eltűnéstől a román nemzetet, amelyre szerintük a globalizáció szorgalmazói törekednek.

A párt céljai között szerepel egyebek mellett Romániának a Moldovai Köztársasággal való egyesülése és a jogtalan vagyonok elkobzása. A párt ideiglenes elnöke Tudor Ionescu, egy 37 éves ügyvéd.

Az Új Jobboldal az utóbbi években március 15-én magyarellenes tüntetéseket szervezett különböző erdélyi városokban, többször Székelyföldön. Tüntetéseiken az egyesület szimpatizánsai azt szokták skandálni, hogy Kifelé a magyarokkal az országból!; Hargita és Kovászna megye román föld!; A román nyelv az egyedüli úr!.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gwrf
2015. november 05. 20:53
román jobbik, mínusz kiskutyák Mondanám, hogy szar lehet egy jobbikosnak, amikor ugyanazokat a programpontokat látja román köntösben, amiket a saját pártja is hirdet, de természetesen egy jobbikos sosem kerül logikai ellentmondásba senkivel, önmagával sem. Egy "kurvaanyád, zsidó" felkiáltással minden intellektuális kihívásnak képes megfelelni.
Tintamin
2015. november 05. 13:25
Ez ilyen Jobbik/64vármegye bolondjai vs. romák párhuzam. Kurvaszar lehet nácinak lenni:(
Vendéen
2015. november 05. 12:42
Vészesen hasonlít a forgatókönyv a Jobbikéra, ahogy néhány jelszó is, de kötve hiszem, hogy valaha testvérpártokká válnának. Igazán szexi a pártelnök úr Elvis-frizurája. Valószínűleg számunkra ismerős forgatókönyvek szerint alakul majd a párt és egyesülete, valamint különféle román paramilitáris alakulatok viszonya. Bizonyára magas lesz a székelyföldi tagság.
alex.leopardi
2015. november 05. 12:30
és a sok magyarországi politológusnak megmondom,tévednek amikor azt mondják,hogy a tragédia menekülő útvonal volt Pontának,ő készült a választásokra,fizetésemelés a közszférában,áfacsökkentés stb.minden szoci fegyver bevetve,jahhh,a pártja most is vezet,kirúgták,a bukaresti tragédia az csak eszköz volt,hogy egy másik szemét lépjen a helyére,vajon miért nincs vége a tüntetéseknek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!