Párizs: mégsem a nő robbantotta fel magát a rendőrségi rajtaütés során?

2015. november 20. 19:17

Egy francia hírtelevízió szerint noha valóban a halottak között van a párizsi terrortámadások főszervezőjeként emlegetett Abdelhamid Abaaoud unokahúga, de mégsem ő volt az, aki felrobbantotta magát a szerdai rendőrségi rajtaütés során, hanem egy férfi.

2015. november 20. 19:17

Egy férfi, nem pedig a 130 áldozatot követelő párizsi merényletek feltételezett fő szervezője, a belga-marokkói Abdelhamid Abaaoud unokahúga robbantotta fel magát a rendőrségi rajtaütésben Saint-Denis-ben – tudta meg pénteken az I-télé francia hírtelevízió.

A rendőrség délelőtt azt közölte, hogy három ember holttestét találták meg a Párizstól északra található Saint-Denis sétálóutcájának egyik lakásában a romok alatt, köztük egy nőét, aki felrobbantotta magát. Ő Abaaoud francia állampolgárságú unokahúga, a 26 éves Hasna Ait Boulahcen. A lakásban találtak egy táskát, benne a nő nevére kiállított útlevéllel. A hírtelevízió értesülése szerint a nő tényleg a halottak között van, de nem ő robbantotta fel magát, hanem egy férfi, akinek a személyazonosságát még nem állapították meg. A harmadik megölt feltételezett terrorista Abdelhamid Abaaoud. Ezt az ügyészség már korábban megerősítette.

A hét helyszínen elkövetett párizsi támadások egyik feltételezett elkövetője, Salah Abdeslam még szökésben van. A gyanú szerint még a támadások éjszakáján, szombatra virradó éjjel két ismerőse segítségével átjutott Belgiumba. A francia hírtelevíziók szerint csütörtök este Brüsszelben látták, de ezt nem erősítették meg hivatalos források. Őt nagy erőkkel keresi a francia és a belga rendőrség.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2015. november 21. 11:20
Össze vissza beszélnek a francia rendörök, ezért történt, az ami Párizsban történt. "Az se igaz, amit kérdeznek"tipikus esete.
Droite
2015. november 21. 00:10
Tortenjek barmi , egy ket utlevel mindig keznel van.
brise
2015. november 20. 20:29
Csak, hogy megmaradjon az ártatlan nők gyerekek, özvegyek árvák imázs. Hazudnak.
vigyor
2015. november 20. 20:16
Nem mindegy? Illetve annyiból nyilván nem mindegy, hogy most akkor az uncsihúgot kell keresni, de az tök mindegy, hogy nő vagy férfi robbantotta fel magát...most már hálistennek ez több kárt nem okoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!