Martin Schulz fizetne a tagállamoknak, ha felvesznek menedékkérőket

2015. november 09. 19:01

Az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz szerint egyből készségesebbek lennének a menekültkvóta teljesítésére a még vonakodó tagállamok, ha pénzbeli vagy infrastrukturális segítséget ajánlanának fel nekik. AZ EP frakcióvezetői közben közös levélben aggódnak az egységes stratégia hiánya miatt és időpocsékolással vádolják az EU vezetését.

2015. november 09. 19:01

Schulz: Fizetni kellene a menedékkérők felvételéért

Ha nem egyezik  meg Európa a migráskrízis ügyében, akkor csak egyre rosszabb lesz a helyzet – mondta Martin Schulz EP-elnök a német ARD-nek adott rádióinterjújában. Hozzátette: az uniós belügyminisztereknek meg kell állapodniuk a menekültek kivitelezhető elosztásában.

Schulz arra hívta fel a tagállamokat, hogy mindannyian vegyék ki a részüket a menedékkérők elosztásában, mert enélkül a hot spotok rendszere sem fog működni. 

Arra a felvetésre, hogy egyes tagállamok elzárkóznak a menedékkérők átvételétől, azt mondta: a vonakodó tagállamok nagyobb hajlandóságot mutatnának az együttműködésre, ha pénzügyi vagy infrastrukturális támogatást kapnának. 

Frakcióvezetők: Elég az időpocsékolásból!

Közben az Európai Parlament legnagyobb frakcióinak vezetői közös levelet írtak az unió állam- és kormányfőinek, melyben azt kérik, hogy a tagállami vezetők támogassák az Európai Bizottság javaslatát az uniós határ- és parti őrség felállítására, az európai menekültügyi, illetve migrációs rendszer és az úgynevezett európai kék kártya létrehozására, amely munkavállalási lehetőséget biztosítana az unión kívülről érkezőknek. Webernek, Pittellának és Verhofstadtnak az is meggyőződése, hogy szorosabbra kell fűzni az együttműködést az Afrikai Unióval és tagállamaival egyaránt.

A három vezetőt aggasztja a politikai megegyezés és stratégia hiánya, amely az elmúlt hónapokban a (tagállamok kormányait tömörítő) tanácsban volt tapasztalható” – olvasható a szociáldemokrata frakció kommünikéjében. A frakcióvezetők arra is emlékeztetnek, hogy az Európai Bizottság 2017-ig összesen 3 millió menedékkérővel számol, s Európának nehéz lesz megbirkóznia ezzel a példátlan menekültáradattal, ha nem képes egységes politikát és stratégiát kidolgozni és megvalósítani.

Az unió nem engedhet meg magának egy újabb kudarcot és további időpocsékolást” – áll Manfred Weber, Gianni Pittella és Guy Verhofstadt közös levelében.

Az uniós tagállamok vezetői szerdán és csütörtökön a máltai fővárosban afrikai állam- és kormányfőkkel tanácskoznak, valamint nem hivatalos uniós csúcstalálkozót is tartanak.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2015. november 10. 10:47
103 évet kapott a pedofil zsidó 2013, január 24 - 13:28 Bűnügy Friss hírek Vezércikk 59 rendbeli szexuális zaklatás - 12 éves kislányt "gyógyított" orális szexszel a szatmári származású ortodox rabbi pedofilzsidoA New York-i zsidó közösség elismert tagja rendszeresen orális szexre kényszerített egy 12 éves lányt, akit terápiára küldtek hozzá szülei. A magyarországi eredetű szatmári ortodox zsidó szekta ismert tagja, Nechemya Weberman számos alkalommal orális szexre kényszerítette azt a most 18, akkor 12 éves lányt, akit a szülők hozzá küldtek oktatásra. A lány "bűne" az volt, hogy Cosmopolitant olvasott, és kétségbe vonta a szekta szigorú szabályait. A New York-i Williamsburg ultraortodox közösségének elismert tagjának ügyében most hirdetett ítéletet a bíróság. Nechemya Weberman összesen 103 év börtönt kapott - írja a The New York Times. A bíróság már december 9-én bűnösnek találta Webermant 59 rendbeli, három éven át folyó szexuális zaklatásért. Ügyvédje, George Farkas szerint védence ártatlan, és fellebbezni fog ennek érdekében. Weberman nem kommentálta a bíróság előtt az ítéletet. Nem ritka a zsidó rabbik közt a pedofília Számos rabbi különösen vonzódik a gyermekek iránt. Több ezer "kiválasztott" pedofil lepleződött le az elmúlt években, az esetekről folyamatosan beszámolt a kuruc.info. A hírportál arról tájékoztatott néhány hónappal ezelőtt, hogy az FBI gyermekpornográfia birtoklása miatt tartóztatta le Evan Zaudert, aki a Yeshivat Noam nevű New York-i ortodox iskolában tanított. A munkahelyi számítógépén több száz olyan fényképet találtak, melyek fajtalankodás közben ábrázoltak kisfiúkat. Zauder nemcsak tanár volt, a letartóztatása idején rabbinak készült, a Yeshiva egyetem diákja volt. The New York Times - HVG - index - mti - kuruc.info nyomán
krisztoforo48
2015. november 10. 10:37
Csak a saját zsebedből koma!
MZ/X
2015. november 10. 09:21
Rájöttem... Brüsszel azon tehetségtelen és szánalmas politikusok gyűjtőhelye, akiket hazájukban parkolópályára tettek... itt jó pénzért elvitatkoztak, hogy az egyenes uborkát támogassák-e vagy a görbét... ennél nagyobb feladatokra nem szánták őket... de most a fagyi visszanyalt, és kezdődik a selejt bosszúja...
vigyor
2015. november 10. 08:57
...tombol az emberkereskedelem. Undorító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!