Legális lehet a marihuána Mexikóban

2015. november 05. 09:17

Füves ünnepet tartottak Mexikóvárosban, miután a legfelsőbb bíróság úgy határozott, valamennyi mexikói polgárt megilleti a kannabisz termeléséhez és fogyasztásához való jog.

2015. november 05. 09:17

A mexikói legfelsőbb bírói testület gyakorlatilag legalizált a amarihuána-fogyasztást az országban: 4–1 arányban született meg a döntés a testületben. Az egyik bíró azzal indokolt, hogy véleménye szerint túl szigorúak a drogtörvények az országban. Ezzel ugyan nem vált teljesen legálissá a marihuána, de az első lépés megtörtént efelé. A kérdés egyébként megosztja az országot. A kormány és az egyház ellenzi, aktivisták szerint viszont a drogkartellek hatalmát is csökkenti a lépés.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. november 06. 07:59
Azt a társadalmat csak így lehet élni?
Netuddgi
2015. november 06. 07:50
Így próbálják kifogni a szelet a kábítószermaffia vitorlájából. Azt hiszem a végeredmény megjósolható. Nem kell ide vírus a zombi apokalipszishez, elég legalizálni a kábítószereket.
békalepcse
2015. november 05. 22:12
Nesze neked kenderpeti, mehetsz világgá, liberálisabb vidékekre.
gudmen
2015. november 05. 12:41
nem a drog, az alkohol tesz tönkre egy társadalmat hanem a saját korrupt alkalmatlan elitje... hollandiában liberalizálva vana drogfoygasztás..mégis üresek a börtöneik...a nép jol él..példaértékü minden szempontbol..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!