Nagy bukás, konzervatív fordulat Argentinában

2015. november 25. 13:53

A 12 évig kormányzó, peronista Kirchner-kormány az elmúlt öt évben gyakorlatilag kiürítette az államkincstárat, ami jócskán megnehezíti majd Mauricio Macri konzervatív kormányának dolgát Argentínában.

2015. november 25. 13:53

Argentínában a konzervatív ellenzék jelöltje, Mauricio Macri győzött az elnökválasztás második fordulójában, és ez új korszakot nyit a dél-amerikai országban.

Macri gazdag családból való, egykor a legnépszerűbb fociklub, a Boca Juniors elnöke volt, ma a főváros, Buenos Aires polgármestere. Azt ígérte választóinak, hogy beruházóbarát gazdaságpolitikával lendületet ad a gazdaságnak, felveszi a harcot bűnözéssel és a korrupcióval.

Hétfőn arról beszélt, hogy a lehető legrövidebb időn belül felállít egy gazdasági tanácsot. Az ágazatnak minisztere nem lesz – a gazdaságért ez a hattagú szakértői testület és a pénzügyminiszter közösen felelnek majd. Úgy gondolja, hogy ez a struktúra lehetővé teszi, hogy a kormányzat késlekedés nélkül cselekedjen, ha azt a gazdasági élet fejleményei megkívánják.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2015. november 26. 10:09
Na, már most, ha valaki megnézi a Kirchner-kormány gazdaságpolitikáját és retorikáját, döbbenetes hasonlóságokat fog találni az Orbán-kormányéhoz viszonyítva. Olyannyira, hogy Orbánék sokáig követendő példaként emlegették Argentínát, mint aki hozzánk hasonlóan szabadságharcot folytat az IMF-el. És a végkifejlet is hasonló lesz. Csak félő, hogy nálunk később fog bekövetkezni a fordulat, mert az Uniótól kapott rengeteg pénz egyelőre elfedi a strukturális problémákat.
Akitlosz
2015. november 25. 20:19
Még a "legjobb adós" Amerikai Egyesült Államok is csak adóssághegy építésből ÉS pénznyomtatásból képes fenntartani magát. Szóval ugyan hol is nem üres az államkassza? Hát nem sok helyen.
Akitlosz
2015. november 25. 20:06
Mert hol nem üres az államkincstár? Már hosszú évtizedek óta csak egyre újabb és újabb és újabb hitelekből, adóssághegy építésből él csaknem az összes állam. Hitelek nélkül Magyarország például pár hónap alatt csődbe jutna.
pollip
2015. november 25. 14:47
Hallottam már hasonló történetet kiürült államkincstárról, megnövekedett államadósságról:-)) Sok sikert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!