Lavrov: Hamarosan megtörténhet az orosz-amerikai katonai kapcsolatfelvétel

2015. október 01. 20:07

Ugyanazokat a szervezeteket tartja terroristának Szíriában Oroszország és az Egyesült Államok, és hamarosan megtörténhet majd a két ország közti katonai kapcsolatfelvétel is – jelentette ki Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter az ENSZ-közgyűlésén.

2015. október 01. 20:07

Oroszország és az Egyesült Államok vezette koalíció ugyanazokat a szervezeteket tarja terroristának Szíriában – jelentette ki az ENSZ-közgyűlés 70. ülésszakának általános vitája alkalmából New Yorkban tartózkodó Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön újságíróknak.

Mint mondta, az oroszok, csakúgy mint a koalíció, az Iszlám Államot (IÁ), az an-Núszra Frontot és más szervezeteket tekintik célpontnak. Szavai szerint Moszkva nem tartja a Nyugat által támogatott és mérsékeltnek tekintett Szabad Szíriai Hadsereget terrorszervezetnek, annak ezért a szíriai politikai rendezési folyamat részesének kell lennie.

Szergej Lavrov szerint „nagyon hamarosan” megtörténik majd az orosz-amerikai katonai kapcsolatfelvétel annak érdekében, hogy Szíriában el lehessen kerülni az egymással párhuzamosan működő légierők közötti, nem szándékos konfliktusokat.

Lavrov nem kommentálta az állítólagosan készülő szíriai-iráni szárazföldi offenzíváról szóló jelentéseket. Leszögezte ugyanakkor, hogy az orosz harci gépek Irakban nem terveznek csapásokat végrehajtani. „Udvarias emberek vagyunk. Nem megyünk, ha nem hívnak minket” – mondta.

Az orosz diplomácia vezetője szerint hazájának szíriai katonai fellépése összhangban áll a nemzetközi joggal, az amerikai vezetésű koalíció légicsapásait viszont ebből a szempontból elhibázottnak nevezte.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. október 02. 09:24
A krone.at oldalon megjelent cikk alatt az osztrák olvasók kommentjei mindent elsöprő, egyöntetű fölénnyel szimpatizálnak Orbán Viktorral, és Magyarország migráns kérdésben folytatott politikájával. Néhányat idézünk a hírhez kapcsolódó kommentekből, amelyek egy része több száz támogató „lájkot” is kapott. Íme: OSZTRÁK VÉLEMÉNYEK.. „Ez egy kormány! Ismét egy helyes döntés. Orbán Viktor – bátorság, kurázsi és taktika! Minden, amit a mi „Paprikajancsiaink” nem birtokolnak! “Csodálatos látvány, ilyenre van szükségünk nekünk is! “Mély tisztelet a magyar kormánynak!” „Alkalom adtán kinézek magamnak egy házat Magyarországon.” „Végre egy ország, aki a saját és Európa népét védi. Köszönjük szépen Ausztriából!” „Orbán az egyetlen, aki az EU törvényeket (Shcengen, Dublin) betartja, szzembeúszik az árral és akivel Európa ellenséges. Ennek ellenére hűséges maradt, kitart álláspontja mellett. Kalappal le a kalappal az ekkora bátorság előtt!” „Orbánnak hamarosan nem a gazdasági bevándorlókkal lesz problémája, hanem az osztrákokkal, akik kivándorolnak Magyarországra!” „Viktor csinálja egyedül jól!” „Orbán úr, nagyon jó!” „Faymannak inkább Magyarországra kellett volna utaznia, nem Németországba, ott talán tudott volna valamit tanulni, hogyan kell egy demokratikus államot vezetni. A lakosság a fontos, nem a bevándorlók Faymann úr!” „Orbán úr, induljon az osztrák választásokon, az Ön abszolút többsége megvan!” „Hol van a mi Orbánunk? Már kiváncsian várom a választásainkat!” „Egy intelligens nép, egy még intelligensebb politikussal – ez Magyarország. Így kell ezt csinálni, le a kalappal!” „Orbán az egyetlen értelmes politikus, egyre jobban tetszik nekem.” „Láttam a ZIB2 műsorban a magyar államtitkárt nyilatkozni. Magyarország szívesen együttműködne Ausztriával, ha Faymannak nem „különös” elképzelései lennének. Tehát le a mi kancellárunkkal!!” „Orbánnak is megvannak a maga hibái, mint minden embernek, de egész Európában ő az egyetlen politikus, aki az ügyet helyesen kezeli. Az összes többi országok inkább hagyják a népüket vérezni, csakhogy kifele a szépet mutassák!” „Ausztriának Magyarországgá kell lenni! Tisztelet a kormányuknak!” „Magyarország. Ha nálunk már minden a pokolba jut, tudom, hogy hova fogok a családommal kivándorolni!” „Bravo Orbán!” „Le a kalappal Orbán előtt!” „Helyes! Folytasd Magyarország!” „Csak így tovább Magyarország! Mi egykor szoros kapcsolatban voltunk!” „Az EU nem egy nemzetközi humanitárius szervezet!” „Orbán úr kérem, nem lehetne egyet (kerítést) Ausztriába is!” „Egy nagy tisztelet Orbánnak, és EU menj a pokolba!” „A probléma nem Orbán. A probléma Faymann!”
áfonya
2015. október 02. 09:20
Ausztria véleménye:„LE A KALAPPAL ORBÁN ELŐTT! “Viktor csinálja egyedül jól!” ” Bravo Orbán!” „Helyes! Folytasd Magyarország!” „Orbán az egyetlen értelmes politikus, egyre jobban tetszik nekem.” „Orbánnak hamarosan nem a gazdasági bevándorlókkal lesz problémája, hanem az osztrákokkal, akik kivándorolnak Magyarországra!” - árasztották el kommentjeikkel a Kronen Zeitung olvasói a lap internetes oldalát.
áfonya
2015. október 02. 09:06
oroszok meg se kérdezték az amcsikat ,csatt oda az iszlámnak,,,nekünk is kell a betolakodókkal szemben ,ne várjunk az usára eura ,mert ők betolakodó pártiak.. Mi élünk hazánkban nem az eu nem az usa ,nekünk kell eldönteni valójában nem akarunk betolakodókat ,nem akarunk idegen fennhatóságot.
Tiszafa
2015. október 02. 09:01
„Udvarias emberek vagyunk. Nem megyünk, ha nem hívnak minket” – mondta. Ez gyönyörű beszólás volt Lavrovtól, (aki sokkal képzettebb, mint az amcsi külügyér,) utalva arra, hogy Amerika ha kell, ha nem, mindenkire ráerőlteti magát és haderejével egész térségeket gázol le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!