Feltorlódnak a migránsok a szerb-horvát határon

2015. október 19. 12:51

Rövid időn belül feltorlódhatnak a migránsok Szerbiában, mivel Macedóniából naponta négy-ötezer ember érkezik az országba, Horvátországba viszont csak szakaszosan, kisebb csoportokban engedik be az érkezőket a hatóságok. A hosszú várakozás miatt fokozódik a feszültség.

2015. október 19. 12:51

Az éjszaka folyamán rengeteg migránst szállítottak buszokkal a szerb-horvát határra, a hatóságok azonban óránként csupán száz embert engednek tovább Zágráb felé – számolt be a szabadkai Pannon RTV. Az intézkedés miatt több migráns töltötte az eső ellenére a két határ közötti senki földjén, szabad ég alatt az éjszakát. A torlódás még nagyobb lesz, ha a Szerbiába érkező napi négy-ötezer ember is a szerb-horvát határ felé veszi az irányt. Pedig a várakozók között már így is nagy a feszültség, az ideges migránsok között lökdösődés alakult ki.

Vecernje Novosti című szerb napilap információi szerint a berkasovi átkelőnél vasárnap este negyven autóbusznyi migráns várta, hogy átjuthasson Horvátországba, ám az áteresztés csak nagyon lassan, szakaszosan történt, miután Ljubljana bejelentette, hogy naponta csupán 2500 embert tud fogadni.

A migránsválság kezdete óta körülbelül 194 ezer migráns lépett át Szerbiából Horvátországba. Útvonaluk az utóbbi napokban kissé módosult, már nem a szántóföldeken, hanem az autóúton, Berkasovo-Bapska határátkelőnél, próbálnak meg továbbhaladni.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
naiva
2015. október 19. 14:18
A macedónokkal kéne felvenni a kapcsolatot: nemzetközi segítséget kéne felajánlani nekik az áradat megállításában. Ekkor a görögöknél torlódna fel az áradat és Ciprasz is segítségért kiabálhatna az EU-ba.
alex.leopardi
2015. október 19. 13:53
nem pc de a patás keritése nekünk bevált,eddig
bookmark
2015. október 19. 13:34
Nézem a térképet és nem értem, hogy Albánia, Monte Negro és Bosznia miért maradt eddig ki a történetből?
bookmark
2015. október 19. 13:30
Eddig rendezett formában buszokkal szállították a megbeszélt határátkelőkhöz. Most az várható hogy több helyre fogják egyszerre vinni kihasználva a meglepetés faktort.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!