Szír útlevél a holland miniszterelnök fotójával 750 euróért

2015. szeptember 17. 11:44

Egy holland újságíró a holland miniszterelnök fényképével csináltatott egy hamis szír útlevelet 750 euróért. A Malek Ramadan névre kiállított irat mindössze 40 óra alatt elkészült.

2015. szeptember 17. 11:44

A Nieuwe Revu holland lap újságírója, Harald Doornbos negyven óra alatt csináltatott egy hamis útlevelet mindössze 750 euróért. Az útlevélhez a holland miniszterelnök, Mark Rutte fényképét használta fel, az iraton pedig a Malek Ramadan név szerepel.

Az újságíró leszögezte: ha ő ilyen könnyen hozzájutott egy jó minőségű hamis szír útlevélhez, akkor ez a dzsihadistáknak sem okozhat problémát. Így könnyen észrevétlenül bejuthatnak Európába, ahol aztán terrorcselekményeket követhetnek el – idézi az újságírót a Dutch News

 

Fotó: Harald Doornbos, Twitter

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. szeptember 17. 14:02
A baj az, hogy a bejutáshoz már semmilyen irat nem kell, csak megfelelő erőszakosság és a nyuszi fehéremberek rögtön meghátrálnak.
SigSauer
2015. szeptember 17. 13:18
Magyarul: a terroristák főleg a "szírek". Tehát pont az a leggyanúsabb, aki szírnek adja ki magát. Tehát megint ott tartunk, hogy ezért vagy azért de EGYIK SEM KÍVÁNATOS.
FridaySpider
2015. szeptember 17. 13:00
Hát tipikus Ahmad Ramadan feje van. Hihető lett volna.
Akitlosz
2015. szeptember 17. 12:50
Az van, hogy az Iszlám Állam és mások is a háború és a hódításaik során a kormányhivatalokból nagy mennyiségű eredeti biankó szíriai útlevelet zsákmányoltak, így manapság könnyű hamis szíriai útlevelet csinálni. A szíriai kormánynak pedig, amelyet úgyis meg akarnak dönteni a NATOsok ezer más gondja is nagyobb, minthogy ezzel foglalkozzon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!