Repülővel szállítanák a migránsokat Svédországba

2015. szeptember 14. 11:27

Az osztrák Die Presse arról ír: svéd vállalkozók repülővel utaztatnák egyenesen Svédországba a migránsokat a Refugee Air kezdeményezéssel.

2015. szeptember 14. 11:27
Refugee Air néven indítottak el egy kezdeményezést svédországi vállalkozók – írja a Die Presse. Emad Zand és Susanne Najafi elmondták: mély sajnálattal szembesültek a migránsok földközi-tengeri tragédiáival, így közvetlen repülőjáratok szervezésével segítenék őket a Svédországba való jutással. Úgy látják, nem lehet nyugton ülve végignézni, ahogy emberek meghalnak. Meg akarják mutatni, hogy nem kell ennek történnie.
 
A Refugee Air még az első hóesés előtt menekülteket szállítana Svédországba. A vállalkozók a SAS és a Norwegian légitársasággal is tárgyalnak, de ha kell, maguk bérelnek repülőgépet.
 
A menekültek légi úton való elszállítása egyébként jogi akadályokba ütközik: ha valakinek nincsenek érvényes azonosító okmányai, akkor, ha egy légitársaság mégis elviszi őt, de a menedékkérelmét elutasítják, végül a légitársaságnak kell finanszíroznia a menekült ott-tartózkodását és visszautazását. A társaságok így inkább automatikusan elutasítják a menekültek utaztatását. A svéd vállalkozók viszont úgy látják: lehet megoldást találni a migránsok légi úton való szállítására. Összeállítanának egy utazói listát a SAS-nak és a Norwegiannak, és ha az általuk elszállított migráns végül nem kapna menedéket Svédországban, a vállalkozók fizetnék ki a légitársaságok helyett a költségeket – írja a Die Presse.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amok
2015. szeptember 14. 14:29
2 újsvéd osztja az észt, és a sajátjait akarja tömegesen importálni abba az országba, amely befogadta őket. Hogy mit szól mindehhez a svéd őslakosság, az kérdés. Ja, az újdemokráciában ők nem számítanak.
balbako_
2015. szeptember 14. 12:32
Odaérnek gyalog is és nem is kell sokat aludniuk.
cserebogár
2015. szeptember 14. 12:28
Az ingyen, luxus utazással együtt lakás, segély is fog nekik járni? Nehéz menekülteknek nevezni ezeket, inkább irányított társadalom átalakításnak tűnik.
Vadjoe
2015. szeptember 14. 12:07
Na persze, leszállítanának egy-kétezret, aztán fényeznék magukat, hogy micsoda humanisták. A többi százezer meg leshet ki a fejéből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!