Már Lappföldön is fokozódik a migránshelyzet

2015. szeptember 16. 11:59

A ritkásan lakott, távoli, északi Lappföldön keresztül szivárognak be Svédország felől illegális migránsok százai Finnországba – panaszkodik Petteri Orpo finn belügyminiszter, aki szerint extrém nehéz helyzet alakult ki. Finnország ezért ellenőrizni kezdi az eddig nyílt svéd határszakaszt és migránsokat felvevő állomásokat alakít ki.

2015. szeptember 16. 11:59

Több mint másfél ezer migráns szivárgott be Svédországból Finnországba a ritkásan lakott, távoli, északi Lappföldön keresztül az elmúlt napokban. Lappföldön átszökve délnek indulnak a finn városok felé. Petteri Orpo finn belügyminiszter szerint extrém nehéz helyzet alakult ki, az események kikerültek a kontroll alól. Finnország ezért ellenőrizni kezdi az eddig nyílt svéd határszakaszt és migránsokat felvevő állomásokat alakít ki.

A migránsok valószínűleg azért állnak tovább Svédországból, mert azt remélik, Finnországban gyorsabban döntenek az ügyükben, mint nyugati szomszédjában. 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Black
2015. szeptember 16. 16:54
Norvégia,Svédország,Finnország északi területein nagyon kicsi a népsűrűség sok millió ember elférne ott.'56 - 57-ben sok magyar lett favágó Canada északi erdőségeiben.
cserebogár
2015. szeptember 16. 16:35
Mindenhová beszivárognak, vagy betörnek. Nagyon jól megszervezett invázió. Finnországba óriás virgáccsal kellene őket üdvözölni. Hazavágni őket. Alattomos iszlám betolakodók!
alex44
2015. szeptember 16. 15:13
Nem baj legalább krampuszokból lesz utánpótlása a Télapónak.
arnaq
2015. szeptember 16. 15:13
Legalább jóllaknak a jegesmedvék, már régóta éheznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!