Hétfőtől nem jár az osztrák-német menekültvonat

2015. szeptember 27. 11:54

Hétfőtől nem indul menekülteket szállító külön vonat Salzburgból Németországba – jelentette be a város vezetése. A városban a migránshelyzet kiéleződésétől tartanak, mivel a bevándorlókat már így is nehezen tudják kezelni.

2015. szeptember 27. 11:54

Hétfőtől nem jár menekülteket szállító különvonat Salzburgból Németország felé – jelentette be közleményében az osztrák város vezetése. A salzburgi pályaudvaron várhatóan kritikus helyzet alakul majd ki, hiszen a városba naponta kétezer ember érkezik és a szolgálatot teljesítők már így is a kapacitásaik határán vannak.

Heinz Schaden, Salzburg polgármestere, aki a helyzet kiéleződésétől tart, elmondta: a Vöröskereszt és a Caritas segélyszervezet humanitárius és egészségügyi katasztrófára figyelmeztetett. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint a különvonatok eddig mintegy 1200 és 2000 menekültet szállították át naponta Salzburgból Németországba, a többi menekült a freilassingi határátkelőnél próbált átjutni, azonban legutóbb itt is órákat kellett az esőben állni az embereknek, hogy kijussanak az országból. Szombat este Freilassingnál 800 menekült várta, hogy átléphesse a határt. 

A salzburgi pályaudvarnál lévő mélygarázsban kialakított szükségszállás megtelt, itt 800 menekültet helyeztek el, 320-an a vasútállomás területén éjszakáztak, az éjszaka folyamán pedig további 110 ember érkezését várták. Szombat este 11 óra körül 300 főt szállító különvonat indult Németország felé Salzburgból, vasárnap két különjárat indítását tervezték. 

Az elmúlt napokban Salzburg illetékesei már arra kérték a bécsi és a déli országrészben dolgozókat, hogy lassítsák a menekültek szállítását. Ekkor a pályaudvar melletti parkolóház befogadóképességét higiéniai és biztonsági okokból ezer helyett 800 főben határozták meg.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. szeptember 27. 19:31
A németek szerint járni fognak a vonatok továbbra is. Kedves osztrákok, győzött az erőszak?
Viz Elek
2015. szeptember 27. 15:24
A liberális gazemberek most kótyavetyélik el gyermekeink-unokáink örökségét. Remélem égni fognak! Ha tehetem én is teszek egy lapáttal a tüzelőhöz!
Vadjoe
2015. szeptember 27. 14:40
Még csak vátesznek sem kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki előre lássa.
választópolgár
2015. szeptember 27. 14:24
1.A multikultúrális társadalom: utópia. Megbukott, működésképtelen. 2. A bevándorlásnak már NINCSEN polkorrekt megoldása. 3. Az Európai őslakos népek minél tovább hagyják, hogy elárasszák őket veszélyes idegenekkel, annál kisebb esély lesz a gyermekeiknek az eddig megszokott európai életformájú élethez, sőt az élethez is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!