Egyre több támadás éri a menekültszállón lévő keresztényeket Németországban

2015. szeptember 27. 17:23

Egyre gyakrabban fenyegetik meg a menekültszállón lévő keresztényeket a konzervatív muzulmánok és az iszlamisták. Egyesek a helyzet elharapózásától tartanak. Van aki szerint muszáj lesz elkülönítve elhelyezni a menekülteket, és meg kell követelni a német jogrend tiszteletét.

2015. szeptember 27. 17:23

Németországban mind gyakrabban fenyegetik konzervatív muzulmánok és iszlamisták a keresztényeket és a jazidi vallás híveit a menedékkérőket befogadó szállásokon – írja a 444.hu az MTI-re hivatkozva. Az eredetileg a Welt am Sonntag-ban megjelent cikk szerint a vallási szervezetek képviselői az erőszak elharapózásának veszélyére figyelmeztetnek.

„Nagyon sok beszámolót ismerek keresztény menekülteket érő támadásokról, és ezek csak a jéghegy csúcsát jelentik” – mondta a lapnak Simon Jacob, a keleti keresztény egyházak németországi központi tanácsának (ZOCD) vezetőségi tagja, aki szerint rövid távon csak úgy lehet kezelni a problémát, ha a különböző vallások híveit egymástól elkülönítve helyezik el.

Hans-Peter Friedrich volt belügyminiszter, a bajor konzervatív CSU egyik igen tekintélyes parlamenti képviselője szerint szomorú fejlemény, de szembe kell nézni azzal, hogy csak származási régiók szerint elkülönítve lehet biztonságosan elhelyezni a menedékkérőket. A képviselő szerint a muzulmán menedékkérőktől meg kell követelni a német jogrend és kultúra tiszteletét. „Kezdettől fogva világossá kell tenni, hogy következetesen érvényesítjük szabad jogállamunk szabályait” – tette hozzá.

A CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakcióvezetője szerint a németországi muzulmán szervezeteknek el kell határolódniuk a keresztények elleni támadásoktól, míg a Zöldek társelnöke szerint „az iszlám Németország része, de az iszlamizmusnak nincs helye”, ezért nem szabad megengedni, hogy a tolerancia gyengeségnek tűnjön, és bárki is visszaéljen vele.

Egyelőre a 16 tartomány közül csak Türingiában igyekeznek elkülönítve elhelyezni menedékkérőket, de a válogatási szempont nem a vallás, hanem az állampolgárság. A vallási alapú elkülönítés a szociáldemokrata párttól (SPD) balra álló Baloldal és a Zöldek alkotta tartományi kormány szerint nem célravezető, és éppen a vallási meggyőződésüket intenzíven megélő muzulmánoknak kellene leginkább minél gyorsabban hozzászokniuk az együttéléshez más vallású emberekkel.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cserebogár
2015. szeptember 28. 10:10
Alig egy hónapja vannak a német befogadótáborokban... Mi lesz hónapok-évek múlva, amikor még többen, nagyobb arányban, kritikus tömegméretekben lesznek együtt? Akkor, már a német keresztényeknek is védekezni és menekülniük kell majd az atrocitások elől! A mozlim nem alkalmazkodik, nem liberalizálódik. Fátum, faktum.
balbako_
2015. szeptember 28. 06:33
Amikor a hülye szülők agyon kényeztetik Bubukát, az agresszívvé válik és nekimegy mindenkinek. Eddig minden jogtiprást elnéztek a muszlimoknak - miért? - kérdezhetnénk. Most azonban már nehéz lesz a szellemet visszagyömöszölni a palackba, pláne úgy, hogy már elegendő gyülevész horda érkezett oda. Kezdetben csak a keresztényeket, aztán a az őslakosokat kezdik majd üldözni, vegzálni.
nolite mirari
2015. szeptember 27. 21:21
Szoval: el/kulon-itve helyezik, szet/valaszt/oszt-jak, .. a migransokat, menedekkeroket, mernokoket,konzervatív muzulmanokat, iszlamistákat, keresztenyeket, jazidieket, radikalis melegeket, afganokat, noket, szakallasokat,:) feketeket, ... ... ... mindezt, SZABADSAGgal/ban, EGYENLOSEGgel/ben, TESTVERISEGbol, humanizmusbol, humanusan, demokratikusan, liberalisan, bla bla la la la (...) Meg kellene valahogy tanitani nekik: "carpe diem!, legy onnmagad! valosistd meg magad! fedzd fel es elvezd a valosagot!, neked jar!, mert megerdemled!, mert hulye azert nem vagy!.. Igaz, kedves libsi-rasszi-bolsikak? (kinek nem inge....)
chack
2015. szeptember 27. 21:18
El kell különíteni őket. A keresztényektől az összes többit. A keresztény maradhat, mert őket valóban üldözik, a többit meg legalább ezer km-re elkülöníteni tőlük. Mehetnek bármelyik arabok lakta országba, vagy akár az USA-ba is. Ha nem felel meg nekik, akkor már csak Izrael marad. Ott egészen biztosan problémamentes lesz a beilleszkedésük, mert demokratikus módon mindet halomba lövik a kerítés tövében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!