Dán miniszterelnök: nem menekült-, hanem migrációs probléma

2015. szeptember 10. 11:19

Nem szeretnénk Dániában is olyan jeleneteket látni, mint Budapesten – mondta a dán miniszterelnök a menekültekkel kapcsolatban.

2015. szeptember 10. 11:19

A dán miniszterelnök szerint mivel sok menekülő Dániában sem akar menedéket kérni, ezért inkább migrációs válságról van szó, nem menekültválságról. Lars Lökke Rasmussen elmondta: nem szeretné, ha Dániában is olyan helyzet állna elő, mint Magyarországon. Dánia szerdán határozatlan időre felfüggesztette a vasúti összeköttetést Németországgal a menekültek miatt.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. szeptember 11. 07:24
Azt kívánom, egyre több ország tapasztalja meg ezt a helyzetet és akkor sikerül nekik reális képet kialakítani.
választópolgár
2015. szeptember 10. 18:31
Valami bűzlik dábiában. Már szinte hallom ahogy az eu menekültügyi bizottsága tiltakozik majd a dánok ellen az embertelen rasszista bánásmód miatt. A liberális médiák ugyanúgy ostorozni fogják Dániát mint Magyarországot. Az ensz is felemeli a szavát a második világháborús kirekesztő eszmék ellen, amik felütötték a fejüket Dániában.
Vivke
2015. szeptember 10. 15:58
De persze a dánok nem rasszisták és nem nácik pedig nekik is volt "plakátkampány" és még az érintett országokban is reklámozták a lapokban, hogy csökkentették a segélyt amit kapnak a menekültek, hogy Dániába ne menjenek. De csak mi vagyunk a nácik. A hű ultra-liberálisoktól majd egy tíz év múlva szeretném megkérdezni, hogy sikerült-e több százezer muszlim ember integrálása. Biztos nagyon sikeres lesz. De ha addig feszítik a húrt, lehet több helyen már egyre jobban a jobb oldalra fognak húzni az országok a konfliktusok miatt.
cserebogár
2015. szeptember 10. 13:47
Mekkora jog, törvény ismerettel jönnek... Svédországban 6 hónap, Dániában 18-24 hónap, hogy utánuk eredjen a családjuk. Honnan ismerik külön-külön a Svéd, Dán szabályozást az afgán, szír, palesztin falusi emberek? Kiválóan szervezett invázió!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!