Megszavazta a Bundestag az új görög mentőcsomagot

2015. augusztus 19. 13:35

A döntés értelmében Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter javasolhatja az Európai Stabilitási Mechanizmus ügyvezető igazgatójának a 86 milliárd eurós görög hitelprogram elindítását.

2015. augusztus 19. 13:35

A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) nagy többséggel megszavazta szerdán, hogy Németország részt vegyen az új görög mentőprogramban. A Bundestag rendkívüli ülésén 585 képviselő szavazott, közülük 454 támogatta, 113 elutasította a kormány indítványát, és 18-an tartózkodtak.

A döntés értelmében az Európai Stabilitási Mechanizmust (ESM) – az állandó euróövezeti válságkezelő rendszert – irányító szervezet kormányzótanácsában Németországot képviselő Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter javasolhatja az ESM ügyvezető igazgatójának a 86 milliárd eurós görög hitelprogram elindítását.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!