Lemond Ciprasz, megbukik a görög kormány

2015. augusztus 20. 18:40

Görög és nemzetközi sajtóértesülések szerint Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök ellen fellázadt a pártja, a radikális baloldali Sziriza. Ciprasz értesülések szerint csütörtök este bejelentheti lemondását és egy új parlamenti választás kiírását.

2015. augusztus 20. 18:40

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök ellen fellázadt a pártja, a radikális baloldali Sziriza görög és nemzetközi sajtóértesülések szerint. A vita tárgya a Görögországnak nyújtandó nemzetközi pénzügyi segítség, amiért cserébe Görögországnak nagyon komoly terheket kellene vállalniuk.

Ciprasz a hírek szerint csütörtök este bejelentheti lemondását és egy új parlamenti választás kiírását. A választásra szeptember 20-án kerülhet sor.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2015. augusztus 20. 20:43
Szerintem nem, teljesen mas helyzet, nagysagrend, mentalitas.
Tuttimutti
2015. augusztus 20. 20:43
Szerintem Ciprasz már akkor megbukott amikor megcsinálta az átlátszó népszavazást, a népe Nemet mondott, mire a parlamenttel megszavaztatta. Űj választások lesznek valószínű a görögöknél, a törököknél is. Kérdés milyen kormányok jönnek. Kétlem, hogy baloldali kormány ezekután szóba jöhet a görögöknél, de a migránsválság miatt még a törököknél sem. A görög kilépéssel az euro zónából fol fog bolydulni a méhkas...Nekünk is ki kéne lépni. Sürgősen.
egysegelem
2015. augusztus 20. 20:19
Ha igy alakitod, akkor igen, tobbek kozott a szegeny orszagok tragediaja az, hogy a modos gazdag reteg, felmondja a tarsadalmi szolidaritast es mondjuk nem fizet adot, elkeruli, kiviszi a termelest stb, de ott a skandinav modell, ami ennek az ellenkezoje, a sved tarsdalmi szerzodes pont ugy szolt, hogy a nagy sved cegek maradnak svedorszagban es megfizetik a magas adokat es jarulekokat az allam viszont biztositja nekik a vilagszionvalu oktatast es utanpotlast, es a sved modell is mukodik. Ehhez persze kell az eszaki fegyelem es munkamoral, ami delen nincs meg, de onmagaban amit irsz nem recept, nincs mindenhol, de sok helyen van az teny. Olyan orszagod lesz, amit csinalsz belole.
Qsza
2015. augusztus 20. 20:16
Most jön a káosz. A régi establishmentet elhajtották a görögök maguk. Ha vissza is térnek, minta Bourbonok, az rövid vendégjáték lehet csak. A csáóbella-neokommunista, de mégiscsak megválasztott Szirizát a poroszok bedarálták. Vajon talpra tudnak állni, megválasztanák őket újra? Lesz-e olyan többség, aki tud, de legalábbis akar kormányozni ilyen külső körülmények között? Ha kapnak Brüsszelből egy darabontkormányt, annak egyszerűen ellenszegülnek - az OXI népe nem fog kollaborálni. Egyre kisebb esély van rá, hogy kézben lehessen tartani a helyzetet. Száz éve a szomszédban Atatürk akkor ragadott fegyvert, amikor az antant szétzavarta a már behódolt parlamentet és ezzel elvágta a megegyezés minden lehetőségét. Lassan a görögök egyéb lehetőségei is elfogynak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!