Iszlamista kapcsolatai miatt kiutasítottak egy román nőt Olaszországból

2015. augusztus 21. 09:37

Szatmárnémetiből származik az a 34 éves román nő, akit kiutasítottak Olaszországból, mert az Iszlám Állammal tartott fenn kapcsolatot, iszlamista propagandád terjesztett az interneten és csatlakozni akart a terrorszervezethez. A nő korábban áttért a muszlim hitre, férje tunéziai. Olaszországból való kiutasítása után a nő visszatért Romániába.

2015. augusztus 21. 09:37

Szatmárnémetiből származik az a román nő, akit az Iszlám Állam terrorszervezettel fenntartott kapcsolatai miatt utasítottak ki szerdán Olaszországból – közölte a Vocea Transilvaniei hírportál.

A 34 éves nőt az olaszországi Genovában vették őrizetbe egy tunéziai utazás után. Az iszlám hitre tért román nő Trentino-Alto Aldige régióban lakott tunéziai származású férjével együtt. Amint az olasz hatóságok közölték, a román nő iszlamista propagandaanyagokat népszerűsített az interneten, és szándékában állt csatlakozni a fegyveres iszlamista csoportokhoz. 

A szatmárnémeti portál pénteki jelentése szerint a nőt korábban kábítószer-kereskedelem miatt már megbüntették Romániában. A Román Hírszerző Szolgálat szóvivője a Mediafax hírügynökségnek elmondta, hogy 2014 óta tartották figyelemmel az iszlamista propagandát folytató nőt, és megfigyelésében együttműködtek az olasz titkosszolgálattal. A kiutasított szatmári nő visszatért Romániába. 

Áprilisban Romániából hét személyt utasítottak ki dzsihadista szervezkedés miatt. Közülük egy hattagú – sajtóértesülések szerint francia állampolgárokból álló – csoport szintén Szatmárnémetiben tevékenykedett.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jégecet
2015. augusztus 21. 12:01
Nágó? :P
thymian
2015. augusztus 21. 10:56
Most láttam egy filmet, amit az ARD készített. Arról szól, hogyan fanatizálják a fiatalokat a szalafisták Németországban. https://www.youtube.com/watch?v=qf-2-oTVgzE Felvetődik a kérdés, a mi modern társadalmunk és a keresztény egyház vajon miért nem tud megfelelő válaszokat adni ezzel a kirekesztő vallással szemben. Meddig terjed a vallásszabadság? Beledöglünk-e ebbe a nagy szabadságba?
1120
2015. augusztus 21. 10:11
Na szép. Most itt van a határunktól 10 km-re! :(
rojtos
2015. augusztus 21. 10:02
"A kiutasított szatmári nő visszatért Romániába." Pedig minden bizonnyal Tunéziába vágyakozott. Talán végre megvilágosodik előtte, hogy a Próféta útjai kiszámíthatatlanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!