Hat embert szurkált össze az izraeli melegfelvonuláson egy fanatikus

2015. augusztus 01. 10:02

A jeruzsálemi rendezvényen késelő Jisáj Slisszer frissen szabadult, korábban hasonló bűncselekmény miatt ült tíz évet. Az AP fotósa tanúja volt az ámokfutásnak.

2015. augusztus 01. 10:02

A csütörtöki, Jeruzsálemben rendezett izraeli melegfelvonuláson az AP fotósa, Sebastian Scheiner végigkövette, ahogy egy ortodox zsidó férfi késsel támadt a felvonulókra, hat embert megsebesítve – a hírügynökség videótudósításában a fotós beszél arról, mi történt. Az elkövető, Jisáj Slisszer három hete szabadult ki tízéves börtönbüntetéséből, amelyet hasonló homofób gyűlölet-bűncselekmény miatt kapott, miután 2005-ben három embert késelt meg.

Összesen 369 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2015. augusztus 01. 16:32
Neked is! És jó étvágyat hozzá!
balbako_
2015. augusztus 01. 16:25
Hmm! Homofób zsidók is vannak? Le b lesz a hír hozója antiszemitázva, most szólok.
Andre1bp
2015. augusztus 01. 14:46
Ebben nincs semmi meglepő. A haláltáborokban a zsidók ugyan úgy kínozták a homoszexuális rabokat, mint a náci fogva tartóik. Miközben magukat nagyon sajnálták, röhögve és nagy egyetértéssel nézték végig azt, hogy a melegeket viszik a gázkamrába.
katus
2015. augusztus 01. 14:19
GYERMEKGYILKOSSÁG ELLEN TÜNTETETT, LELŐTTÉK Belehalt sebesülésébe szombaton egy 18 éves palesztin fiatal, akit izraeli katonák lőttek meg előző nap, amikor többedmagával tüntetett amiatt, hogy feltehetően izraeli szélsőségesek okozta gyújtogatásban meghalt egy másfél éves palesztin gyerek. Ahmad Betavi, a rámalláhi kórház igazgatója közölte, hogy Lajt al-Haldit mellkason lőtték, és a kórházban halt meg. Az izraeli hadsereg közleménye szerint a fiatalra azért lőttek rá a rámalláhi tüntetésen, mert állítólag Molotov-koktélt dobott a katonákhoz. "Bosszú" - áll a kiégett ház oldalára fújt feliraton Lajt al-Haldi a péntekre virradóra Ciszjordániában történt, nagy felháborodást kiváltó eset miatt tiltakozott. A Nablusz melletti Kafr Duma faluban feltehetően szélsőséges zsidók felgyújtottak egy családi házat, amikor a benne lakók még aludtak. Meghalt egy másfél éves kisgyerek, és megsérült négyéves bátyja és két szülője is. Az eset után mintegy kétezer palesztin csapott össze az izraeli biztonsági erőkkel a ciszjordániai Nábluszban. Az izraeli hatóságok attól tartanak, hogy a gyerek halála miatt zavargások robbannak ki másutt is. Az esetet terrorcselekménynek minősítette Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Móse Jaalon védelmi miniszter, elítélték az Egyesült Államokban és európai országokban is. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár arra szólította fel Izraelt, hogy vonja felelősségre a ciszjordániai lakástűz okozóit. "A politikai folyamat hiánya, Izrael törvénytelen telepítési politikája, a palesztinok lakóházainak kíméletlen és szükségtelen lerombolása mindkét oldalon heves szélsőségességet szül" - idézte Ban Ki Munt szóvivője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!