Ciprasz lemondott

2015. augusztus 20. 20:13

Csütörtök este bejelentette lemondását Alekszisz Ciprasz görög kormányfő. A mentőcsomagok fejében elfogadott megszorítások kapcsán ellentétek alakultak ki a kormányzó Sziriza párton belül. Ciprasz azt mondta: erkölcsi kötelessége lemondani, miután szerdán Görögország megkapta a mentőcsomag első, 13 milliárd eurós részletét.

2015. augusztus 20. 20:13

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő bejelentette, hogy kormányával együtt lemond, miután a 86 milliárd eurós mentőcsomagokét cserébe szigorú megszorítások elfogadására kényszerült a görög parlament, ez pedig nem váltott ki osztatlan tetszést a kormányzó radikális baloldali Szirizában. A megszorításokat csak ellenzéki szavazatokkal, számos kormánypárti képviselő ellenzése mellett sikerült elfogadni.

Ciprasz csütörtök esti televíziós bejelentésében azt mondta: erkölcsi kötelességének érzi, hogy lemondjon, miután szerdán Görögország megkapta a mentőcsomag első, 13 milliárd eurós részletét. Ebből tudják finanszírozni az épp lejáró adósságok visszafizetését.

A távozó kormányfő azt is hozzátette, hogy az előrehozott választáson – ami szeptemberben lesz – törekedni fog rá, hogy ismét megszerezze a választók bizalmát – írja a BBC.

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. augusztus 22. 18:50
Modern monetary theory https://en.wikipedia.org/wiki/Modern_monetary_theory
brekker
2015. augusztus 22. 18:46
Neoliberális populizmus http://pogiblog.atlatszo.hu/2015/07/29/neoliberalis-populizmus/
kukagyerek
2015. augusztus 21. 10:55
"A távozó kormányfő azt is hozzátette, hogy az előrehozott választáson – ami szeptemberben lesz – törekedni fog rá, hogy ismét megszerezze a választók bizalmát " ..... Tehát, ez is egy ócska pojáca. (Seggfej görögök!)
Kvasztics Fedor
2015. augusztus 21. 10:17
A megállapodás aláírása előtt kellett volna lemondani, amikor nyilvánvaló volt, hogy nem teljesíti azt az ígéretet, amivel megválasztották.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!