Politológiát hallgat a norvég tömeggyilkos Breivik

2015. július 18. 10:05

Felvették az Oslói Egyetem politikatudományi szakára a hetvenhét ember lemészárlása miatt börtönbüntetését töltő Anders Behring Breiviket. A 36 éves norvég tömeggyilkos augusztusban kezdi meg a tanulmányait, de nem vehet részt az órákon és nem léphet kapcsolatba a professzorokkal vagy más diákokkal.

2015. július 18. 10:05

Felvették az Oslói Egyetem politikatudományi szakára a hetvenhét ember lemészárlása miatt börtönbüntetését töltő Anders Behring Breiviket. „Breivik megfelelt a felvételi követelményeknek. Ragaszkodunk a szabályainkhoz, ezért felvételt nyert” – közölte Ole Petter Ottersen, az egyetem rektora, mondván, hogy az elítélteknek is joguk van tanulni, ha megfelelnek a követelményeknek.

„A tanulmányait kizárólag a cellájában fogja folytatni. A kommunikáció egy kapcsolattartón keresztül fog zajlani a börtönben” – magyarázta Ottersen. Hozzátette, hogy Breiviket ellátják tankönyvekkel, az internethez azonban nem fog hozzáférni.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. július 18. 16:05
Joga van tanulni egy liberális demokráciában, nem?!...Ahogy joga volt 77 embert agyonlőnie is... Éljen a liberalizmus!!!
Akitlosz
2015. július 18. 13:16
Hja ráér, van ideje. Ma már nincsenek taposómalmok a börtönökben az elítéltek foglalkoztatására. Pedig milyen jól jönne egy kis extra áramtermelés.
hátakkor
2015. július 18. 12:28
A melegben elsőre úgy olvastam patológiát tanul a tömeggyilkos.. :(
1120
2015. július 18. 11:45
"Politológiát hallgat a norvég tömeggyilkos Breivik." Pedig már rég ki kellett volna szarniuk a kukacoknak a méreginjekcióval elpusztított testét! 77 rendbeli gyilkosságra ugyanis nincs mentség, nincs magyarázat! Az USA 50 tagállamából 30-ban az esküdtszék 10 perc alatt a siralomházba juttatja az ilyen embernek látszó férgeket (a másik 20-ban meg úgy 380 évre ítéli - a felülvizsgálati lehetőség TELJES kizárásával!) EBBEN pl. igazán követhetnénk őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!