A lázadók utolsó városát ostromolja a szír kormány

2015. július 05. 12:16

Stratégiai jelentőségű offenzívát indítottak a szíriai kormányerők az utolsó olyan nagyobb városért, amely még a nyugat által támogatott lázadók kezén van.

2015. július 05. 12:16

Zabadani városát ostromolják Szíria kormánycsapatai és a Hezbollah. Az al-Kaida szíriai szárnya, az al-Nuszra Front is a hatalom oldalán vesz részt a harcokban. A libanoni határnál található település elfoglalása stratégiai jelentőségű győzelem lenne, mivel ez az utolsó olyan nagyobb város, melyet még a nyugat által támogatott szunnita lázadók ellenőriznek. 

Aleppóban közben továbbra is heves összecsapások zajlanak.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csombor
2015. július 06. 01:56
Sajnos nem teljesen van így, al Zabadani egyébként egy kisváros a libanoni határ felé menet. A kezükön van továbbra is a nemrég megszerzett Idlib, igaz az al Nuszrával (az al Kaida helyi képviselete) felhőtlen felesben. Imígyen mi, (USA, EU, és benne a hon) támogatjuk a Felkelőket, akik szövetségesei az al Kaidának, (al Nuszra), akik szövetségi hűséget esküdtek az ISIS-nek. Így aztán az Iszlám Állam valakit megtámad, valakit nem nem. (Mint Törökország, vagy Szaud Arábia, vagy . ) Izrael, hogy távol tartsa magától és a saját területén élő drúzoktól a terroristákat, ezért támogatja őket (al Nuszra harcosainak kórház - időszakos bombázgatás), mindez az izraeli drúzok érdekében, akik, a hálátlanok nemrég megtámadtak egy terepjáró és mentőautó konvojt, amely a szír, a suvejdai drúzok elleni csatában megsérült al-nuszrásokat szállította és kettőt ott a helyszínen agyonvertek. Nagyjából ez lehet a helyzet: https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Syrian_Civil_War_detailed_map
Felebarát
2015. július 05. 16:49
végre jóó hír
Akitlosz
2015. július 05. 16:43
Helyes. Obama terroristái pusztuljanak!
2015. július 05. 12:44
Az USA, Közel-Kelet egyetlen demokráciájának állama, Izrael és a szintén demokrácia-bajnok Európai Unió mindent megtettek annak érdekében, hogy álságos módon, hamis elvekre hivatkozva tönkretegyék Kelet Párizsa, Libanon után Szíriát is, több százezer embert legyilkolászva, és milliókat földönfutóvá téve. A "civilizált világ" okozta sebek egy része már soha nem gyógyítható, de legalább annyi tisztesség lesz-e a felsorol hatalmi körökben, hogy anyagi áldozatot vállaljanak az ép ésszel fel sem fogható károk legalább részleges csökkentése érdekében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!