Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Az Európai Parlament megszavazta a Juncker-tervet

2015. június 24. 21:47

Támogatásáról biztosította az Európai Parlament szerdán Brüsszelben az Európai Bizottság által tavaly novemberben bejelentett, 315 milliárd eurós európai beruházást ösztönző befektetési intézkedéscsomagot, az úgynevezett Juncker-tervet. Ugyanakkor módosították a tervhez kapcsolódó alap finanszírozási szerkezetét, amelybe több beleszólást kapott az EP.

2015. június 24. 21:47

Támogatásáról biztosította az Európai Parlament (EP) szerdán Brüsszelben az Európai Bizottság által tavaly novemberben bejelentett, 315 milliárd eurós európai beruházást ösztönző befektetési intézkedéscsomagot, az úgynevezett Juncker-tervet.

 
Az EP a tagállami kormányokat megjelenítő Tanáccsal folytatott tárgyalások során módosította a terv gerincét alkotó alap finanszírozási szerkezetét, beleszólási jogot nyert az alap vezetőségének kiválasztásába, és gondoskodott az alap működésének demokratikus ellenőrzéséről - hangsúlyozta közleményében az EP sajtószolgálata.
 
Az úgynevezett stratégiai befektetések európai alapjára (EFSI) vonatkozó szabályokat 464 szavazattal, 131 ellenszavazat és 19 tartózkodás mellett fogadták el. A parlamenti szavazás nyomán az EFSI az Európai Bizottság kérésének megfelelően – ha a Miniszterek Tanácsa hivatalosan is rábólint a tervre – már a nyáron felállhat, és szeptembertől megkezdheti működését.
 
Az EP-közlemény a parlamenti tárgyalódelegáció által elért eredmények közül egyebek közt kiemelte, hogy 6 milliárdról 5 milliárd euróra csökkentették azt az összeget, amelyet az alap létrehozása miatt az unió kutatási programjából, valamint a CEF közlekedési, digitális és energiahálózati programtól vonnak el. Ezt az egymilliárd eurónyi különbözetet az Európai Bizottság a tavalyi és az idei uniós költségvetésben felhasználatlanul maradt forrásokból pótolja.
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. június 25. 08:20
Nem sokat várok egy részeges, "pofoszkodó", adócsaló Junkckertől.
1234
2015. június 25. 02:08
Gigászi ejrópaji mutyi kezdődik. Az offshore stróman oszthatja majd a legocsmányabb adócsalóknak a pénzt, amit az EKB nyomtat. A sok agymosott ejrópaji polgár meg majd fizeti az adókat, eltartja a menekülteket, akik az usákok bombázása elől menekülnek. Őrület!
luga
2015. június 24. 22:45
Talán lesz egy használható ötletük ezeknek az uborka egyenesítőknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!