Felfüggesztették Csíkszereda polgármesterét

2015. május 14. 12:17

Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, a város egyik alpolgármesterét azt követően függesztette fel tisztségeikből a Hargita megyei prefektus, hogy a hivatali visszaéléssel gyanúsított elöljárókat jogerősen harminc napra házi őrizetbe helyezte a bíróság.

2015. május 14. 12:17

A székelyföldi Hargita megye prefektusa csütörtökön felfüggesztette tisztségéből Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, a város egyik alpolgármesterét azt követően, hogy a hivatali visszaéléssel gyanúsított elöljárókat jogerősen harminc napra házi őrizetbe helyezte a bíróság.

A prefektus arra a törvénycikkelyre hivatkozott, mely szerint mérlegelés nélkül fel kell függeszteni a tisztségéből az előzetes letartóztatásba helyezett elöljárókat. A törvény értelmében a kényszerintézkedés idején Antal Attila, a város másik alpolgármestere láthatja el a polgármesteri teendőket Csíkszeredában, ha az önkormányzati testület ráruházza a feladatot. 

A korrupcióellenes ügyészség április 30-án kezdeményezte Ráduly Róbert és Szőke Domokos előzetes letartóztatását, a bukaresti bíróság azonban csak az elöljárók házi őrizetét rendelte el.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2015. május 15. 12:43
Ráduly a rezervátumi védett magyari minőségében Tamás, Borboly, Korodi, Antal és Márton nevű cimboráival együtt csúfosan elárult minket, rezervátumon kívül rekedt, a szórvány sorsában osztozó magyarokat, amikor Markó egykori előtte mindenkor ösztönösen is csúszni-mászni hajlamos seggnyalóját: Kelemen ezredest a magyarságunk élére katapultálták az ellenünkre! Ezt kapja cserében az,aki magyarságunkat valaha is elárulni merészeli! A nála is nagyobb gyávák idővel őt is elárulják!Vagy lehetőleg hátba döfik! Kellett nekik egy pipogya Kelemen, ki által Bukarest naponta felmossa velünk a padlót, hát kapják is meg mind az ingyenélői azt,amit nagyon is megérdemelnek, midőn a töketlen Kelemen szorult helyzetükben rendre hátat fordít majd nekik!
luga
2015. május 14. 12:55
Lassan sor kerül minden magyarra. Jó kis módszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!