Exit poll: Andrzej Duda, a Jog és Igazságosság jelöltje lesz a lengyel elnök

2015. május 24. 23:01

Az Ipsos felmérése szerint a konzervatív ellenzéki párt jelöltje válthatja Lengyelország elnöki székében a jobboldali liberális kormánypárt által jelölt eddigi elnököt, Bronisław Komorowskit.

2015. május 24. 23:01

A legerősebb ellenzéki párt, a Jog és Igazságosság (PiS) jelöltje, Andrzej Duda nyerte meg a lengyelországi elnökválasztást az Ipsos közvélemény-kutató által a szavazófülkéket elhagyók körében vasárnap végzett felmérés szerint. Duda a szavazatok 53 százalékát nyerte el – derül ki a választás befejezését követően közzétett exit pollból.

A másik jelölt, a kormányzó Polgári Platform (PO) támogatásával második elnöki mandátumért induló Bronisław Komorowski a voksok 47 százalékát kapta. A részvételi arány 56,1 százalék volt.

A szavazatszámláláson alapuló tényleges eredményeket az országos választási bizottság (PKW) hétfő éjfélig ígérte.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. május 25. 10:50
És ez most Putyinimádó fordulatot jelent Lengyelországban? Na ne röhögtessenek már! A budapesti Putyin látogatás óta a lengyelek hármat hátralépnek, ha magyarokról van szó. Ezt az apró kis lépést elraktározták magukban.
MOPO3OB
2015. május 24. 23:36
Nálatok bevezették már a gázt a kéglibe? Tudod honnan van gáz abban a csőben? Bizony onnan, Oroszországból. Bár lehet nem ártana kipróbálnod milyen az amikor nincs gáz a csőben. És igen, továbbra sincs világpiaci ára a földgáznak. De ez csak EGY példa volt.
betamás89
2015. május 24. 23:20
Akkor hát van Jog és Igazságosság !
Apáczai
2015. május 24. 23:15
Hajrá lengyelek, éljen Lengyelország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!