Brit választás: Farage lemond a UKIP vezetéséről, ha nem nyeri meg a körzetét

2015. május 07. 09:33

Izgalmas csata várható a Kent megyei South Thanet választókerületben, ahol az egykori konzervatív, ma már UKIP-vezér Nigel Farage és a konzervatív, korábban rövid ideig szintén UKIP-vezető Craig Mackinlay csap össze.

2015. május 07. 09:33

A brit választások egyik legizgalmasabb küzdelme Kent megyében, egy alsóházi székért zajlik csütörtökön, a South Thanet választókerületben. Itt az euroszkeptikus UKIP párt vezetője és egy konzervatív párti képviselő csapnak össze.

Az Euronews tudósítója szerint Nigel Farage azt mondja, ha nem ő nyeri a körzetet, lemond pártvezetői tisztségéről.

Farage konzervatív párti kihívója Craig Mackinlay kenti üzletember. A politikus rövid ideig vezette a UKIP-et 1997-ben, majd három évig az elnökhelyettesi tisztséget töltötte be. 2005-ben csatlakozott a konzervatívokhoz.

A felmérések szerint már meg is előzte Farage-ot.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Samott
2015. május 08. 12:02
Pá-pá! Nigel Farage loses to Craig Mackinlay in South Thanet. Farage 16,026 and Mackinlay comes in at 18k.
red label
2015. május 08. 09:13
Az angolok is béka feneke alá lökték a baloldalt, ahogy a magyarok is. A buzeráns Európa figyelhet erre.
korona
2015. május 07. 17:38
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------- HOGY IS VOLT AZ A BALFOUR-EGYEZMÉNY? Beperelték Nagy-Britanniát Izrael létrejöttében játszott szerepe miatt Kairóban beperelte egy palesztin szervezet Nagy-Britanniát, amiért aktívan hozzájárult Izrael állam létrejöttéhez az első világháború idején – adta hírül kedden a Daily News Egypt című napilap. A keresetet benyújtó szervezet célja, hogy “helyreálljon a palesztinok joga a földjükhöz, amelyet elrabolt tőlük” az 1917. november 2-án kiadott, úgynevezett Balfour-nyilatkozat. A szóban forgó levélben Arthur James Balfour egykori brit külügyminiszter afelől biztosította a hazájában tevékeny cionista mozgalom vezetőjét, hogy kormánya támogatja egy “zsidó nemzeti otthon megteremtését Palesztinában”. A nyilatkozat óva int ugyanakkor minden olyan lépéstől, amely “megsérti a meglévő palesztinai nem zsidó közösségek polgári és vallási jogait”. A kereset elbírálása során egy kairói bíróság hétfőn úgy határozott, hogy az ügy a hatáskörébe tartozik. A Palesztin Népi Kampány az Egyesült Királyság Bepereléséért nevű szervezet alapítójának célja Nagy-Britannia felelősségre vonása a “palesztin nép ellen elkövetett izraeli bűnök miatt”. Vezetője, Avani Al-Hábet szerint az eljárás célkeresztjében a brit miniszterelnök áll, de a bíróság hétfői döntése után Franciaországot, Németországot, Olaszországot, az Egyesült Államokat, valamint az egyiptomi külügyminisztériumot és az ENSZ-t is bevonni készülnek a perbe. A kairói brit nagykövetség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az ügyről szóló sajtójelentéseket ugyan ismerik, hivatalos értesítést azonban nem kaptak a bíróságtól.
Akitlosz
2015. május 07. 13:27
Ez zsarolás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!