Tóásó-ügy: utólag keménykedik Bolívia

2015. április 28. 14:59

Nyilvánosságra hozta a Tóásó Előddel együtt az országból kilépő személyek nevét a bolíviai belügyminiszter, ami törvénytelen a Baptista Szeretetszolgálat vezetője szerint, aki úgy látja: Hugo Maldiz a bolív elnök, Evo Morales felé próbálja igazolni, hogy nem csúszott ki keze közül a dolgok irányítása.

2015. április 28. 14:59

Nyilvánosságra hozta a Tóásó Előddel együtt az országból kilépő személyek nevét, s ezzel törvénytelenséget követett el hétfő este  Hugo Maldiz bolíviai belügyminiszter – írja a Magyar Nemzet.

 
„Lukács Csaba, Szilágyi Béla és Marossy Géza kíséretében lépett ki a két, büntetését letöltő elítélt az országból” – jelentette ki a politikus, aki hangsúlyozta: a migrációs hivatal jelentése szerint Mario Tadic bolíviai személyazonossági igazolvánnyal (ő kettős, bolív–horvát állampolgár), Tóásó Előd pedig érvényes magyar útlevéllel igazolta magát. A belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a határátlépés legális volt, nem történt törvénysértés.
 
Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat jogász végzettségű igazgatója szerint  a határátlépés adatainak nyilvánosságra hozása törvénytelen, hiszen a szeretetszolgálat emberei nem sértettek törvényt, így neveik és egyéb adataik publikálását semmi sem indokolja, viszont a gesztus alkalmas a fenyegetésre és félelemkeltésre.
 
Bolív források szerint a belügyminiszter tettét az indokolja, hogy Evo Morales elnök felé akarja igazolni: „ellenőrzésük alatt” tartották a dolgokat, nem érte őket meglepetésként a magyar és horvát férfi távozása.
 
Ismert, az úgynevezett terroristaper vádlottjait a Baptista Szeretetszolgálat csapata – a Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével – menekítette ki a latin-amerikai országból Chilébe. Tóásó Előd hétfő délután érkezett meg a Liszt Ferenc repülőtérre, ahol sajtótájékoztatón elmondta, felesége sem tudott róla, hogy kimenekítették Bolíviából. A börtönéből szabadult férfi a külügynek és a Baptista Szeretetszolgálatnak mondott köszönetet.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2015. április 29. 11:50
Korábban arról volt szó, hogy felmérték az összes bolíviai határátkelőt, és azért esett erre a kietlen vidéken fekvőre a választás, mert nem őrzik.
Brókerkormány
2015. április 29. 10:59
Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat jogász végzettségű igazgatója szerint a határátlépés adatainak nyilvánosságra hozása törvénytelen, hiszen a szeretetszolgálat emberei nem sértettek törvényt, így neveik és egyéb adataik publikálását semmi sem indokolja, viszont a gesztus alkalmas a fenyegetésre és félelemkeltésre. Érdekes, akkor amikor itthon az elkövető csak K. Rikárdóként szerepel, az áldozat pedig a TELJES NEVÉN!, olyenkor nem ajvékoltok?
justiceforhungary
2015. április 28. 18:07
ki kezdte használni ezt az értelmetlen szót hogy bolív ????? egy kis kultúra szorulhatott volna bele
Tintamin
2015. április 28. 15:40
Sebaj. Szíjjártó majd bezárat egy EU-s nagykövetséget, aztán itt nyit egy gazdaságibevándorlós hivatalt, nagy avatás lesz, 200fős slepp is kell majd, siker-pénz-csillogás, meg FOCI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!