Moldovai állampolgár lesz a volt román elnök

2015. április 02. 13:35

Megkapja a moldovai állampolgárságot Traian Basescu. A volt államfő már hivatali ideje alatt jeleztem hogy ha lejár a mandátuma, kérni fogja a moldovai állampolgárságot.

2015. április 02. 13:35

Moldovai állampolgárságot kap Traian Basescu volt román államfő, aki csütörtökön kétnapos látogatásra utazott a Moldovai Köztársaságba. Az állampolgárság adományozását Marius Lazurca chisinaui román nagykövet erősítette meg a Szabad Európa Rádiónak nyilatkozva. Elmondta, hogy Basescu Nicolae Timofti moldovai államelnöktől kapja meg az állampolgárságot.

Basescu már 2013 júniusában úgy nyilatkozott, hogy miután lejár az elnöki mandátuma, kérni fogja a moldovai állampolgárságot, mert így akarja kifejezni tiszteletét és szeretetét a Romániával keleten határos ország iránt.

Basescu második elnöki mandátuma idején erőteljesen szorgalmazta Románia és Moldova egyesülését.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. április 02. 14:20
"Basescu második elnöki mandátuma idején erőteljesen szorgalmazta Románia és Moldova egyesülését." Szóval szorgalmazta, ráadásul erőteljesen. És jelent ez a pofázáson kívül bármit is a gyakorlatban?
MOPO3OB
2015. április 02. 14:10
Moldovából nincs kiadatás? :)
Akitlosz
2015. április 02. 13:50
"A volt államfő már hivatali ideje alatt jeleztem" Igazán felkérhetnének pár általános iskolást, hogy fogalmazzák meg az MTI híreit! Kik írják az MTI híreit? Közmunkások 5 általánossal?
yanoo
2015. április 02. 13:45
" Basescu második elnöki mandátuma idején erőteljesen szorgalmazta Románia és Moldova egyesülését." Basescu második elnöki mandátuma idején is erőteljesen szorgalmaztam én és a szomszéd csaj egyesülését.Jelen pillanatban az eredményességem ezen a területen Romániával vetekedik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!