Rotterdami polgármester: Ha nem tetszik a szabadság, menjetek el!

2015. január 13. 14:02

Rotterdam marokkói születésű muszlim polgármestere egy tévéműsorban kemény hangon bírálta a békés együttélést elutasító hittársait. „Felfoghatatlan, hogy a szabadság ellen tudtok fordulni... De ha nem tetszik a szabadság, akkor az isten szerelmére, pakoljatok és menjetek innét” – mondta Ahmed Aboutaleb.

2015. január 13. 14:02

Ahmed Aboutaleb az első muszlim polgármester Hollandiában: a marokkói születésű politikus 2008 óta vezeti Rotterdamot.

Aboutaleb egy tévéműsorban a párizsi merénylet kapcsán azt üzente az együttélést elutasító muszlimoknak, hogy menjenek el, ha nem tetszik nekik a szabadság. Úgy fogalmazott: „felfoghatatlan, hogy a szabadság ellen tudtok fordulni... De ha nem tetszik a szabadság, akkor az isten szerelmére, pakoljatok és menjetek innét! Ha nem érzitek itt jól magatokat, mert általatok nem szeretett humoristák újságot csinálhatnak, húzzatok a picsába. Tűnjetek el Hollandiából, ha nem találjátok itt a helyeteket. Miattatok az összes jó szándékú muszlimot kinézik most innét” – idézi a Cink Aboutaleb szavait.

A polgármester 15 éves koráig élt Marokkóban, ahol egy kis faluban nőtt fel egy berber imám fiaként. Hollandiában újságíróként dolgozott, majd a Munkáspárt jelöltjeként lett Rotterdam polgármestere.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tábor Radosti
2015. január 13. 18:39
Szóval a liberális "holland" kirekeszti a másképpgondolkodókat? Én érzem csak a feloldhatatlan ellentmondást?
rojtos
2015. január 13. 17:20
"Ezek után milyen jogon és milyen alapon léphet fel a magyar kormány Bukarestben, Pozsonyban, Belgrádban, Kijevben vagy bárhol, ahol a kisebbségben élő magyarokat jogsérelem éri?" Felfoghatatlan mellébeszélés. Zagyvaság. Visszasírom a régi időket,amikor a füvet még nyírták, és nem szívták.
briganti
2015. január 13. 15:58
Várom az "én is Ahmed Aboutaleb vagyok" pólokat, zászlócskákat. Illetve /Vagy, várom a galamusz-féle rákossejt képződmények mutációinak (tóta, hvg, 444....stb) kaffogó fröcsögését a fasiszta, kirekesztő, mocsadék bevándorló ellen...
mr. dzsidzsato
2015. január 13. 15:52
a kínos pillanat, amikor egy arab bevándorló is jobban érti az európai kultúra és szabadságjogok lényegét, mint a mi fidesz szavazóink. de hát sajnos minekünk ez jutott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!