A vízen landolhatott az Air Asia gépe

2015. január 01. 16:31

Valószínűleg sikerült a vízen kényszerleszállást végrehajtania az Air Asia gépének, azonban a hatalmas hullámok miatt végül elsüllyedt a repülőgép – mondta Jusman Syafii Djamal korábbi indonéz közlekedési miniszter. A gépen 162 ember utazott, eddig kilenc holttestet találtak meg. A gép törzsét és a fekete dobozt is keresik még.

2015. január 01. 16:31

Szakértők úgy vélik, hogy a vasárnap lezuhant indonéz repülő először sikeres kényszerleszállást hajtott végre a tenger felszínén, azonban utóbb a hatalmas hullámok miatt elsüllyedt. Erről beszélt a korábbi indonéz közlekedési miniszter, Jusman Syafii Djamal is. A feltevést arra alapozzák, hogy a repülőgépek automatikus vészjelzést küldenek, ha lezuhannak, azonban az Air Asia gépe nem küldött ilyet – valószínűleg azért, mert nem becsapódott a vízbe, hanem landolt rajta – írja a Yahoo.

A vasárnap lezuhant gép roncsait kedden találták meg a tengerben, kieresztett vészcsúszdával. A gépen 162 ember utazott, egyelőre kilenc áldozat holttestét sikerült megtalálni. A kutatást nagyban nehezíti a viharos időjárás.

A gép törzse még mindig nincs meg, pedig valószínűleg ebben vannak az áldozatok többségének maradványai. Ötvenöt kilométerrel módosították a kutatást a törzs után, a fekete dobozt pedig 13 500 négyzetkilométeres területen keresik indonéz, maláj, szingapúri és amerikai hajók. Két japán helikopterszállító is helyszínre tart – írja az Index.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex44
2015. január 01. 20:36
Szegény csórikáim, Isten nyugosztalja őket.Ugyan a remény hal meg utoljára ,de szerintem túl sok túlélőt már nem fognak találni.
illiberator
2015. január 01. 17:26
Olyan nincs h egy sértetlen gép a vízen landolva egy pillanat alatt elsüllyed. 10 ezer m- magasról a vízfelszínre jutni, majd a vízfelszínen lebegni, ráadásul a vészcsúszdát is kiengedni, csomó percbe került volna, ami idő alatt legalább 1 segélykérő üzenetet le lehetett volna adni! Meg aztán állítólag senkin sem volt mentő mellény (?!)
tunde04
2015. január 01. 17:25
"A feltevést arra alapozzák, hogy a repülőgépek automatikus vészjelzést küldenek, ha lezuhannak,..." És ezt a vészjelzést fogják is valahol,vagy csak úgy magának vészjelez a gép? Megtudják állapítani, hogy helyileg honnan jön a jelzés? Na, csak azért kérdezek ilyen hülyeségeket, mert a Malájgépről eddig fingjuk sincs az illetékeseknek, hogy hol zuhanhatott le.
kjkj945
2015. január 01. 16:36
Egyre több air asia zuhan le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!