Hodorkovszkij szerint nem végleges Putyin döntése

2014. december 02. 21:36

A egykori orosz olajmágnás szerint az alternatív megoldásoknak gazdaságilag nincs értelmük, így szerinte nem végleges a Déli Áramlat lefújása.

2014. december 02. 21:36

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2014. december 03. 11:37
Szerintem csupán annyi történt, hogy a mérnökök elmagyarázták Putyinnak a mélytengeri csővezeték kockázatait. Ő ezt tudomásul vette, ezért szárazföldön, törököknél lesz a végpont, ugyanazzal a kapacitással. Az, hogy az EU-t teszi felelőssé, az meg már a politika.
csombor
2014. december 03. 05:22
Putyinnak van bőven alternatív gázvásárlója: Kína, India, Japán, , cseppfolyósít. stb. A németek már bebiztosították magukat olcsó orosz gázból (Északi Áramlat) mi meg dögöljünk meg a "európai értékek" oltárán. Így tolódik ki a felzárkázás, meg a "kolbász kerítés" évszázadokkal. aki eddig uralkodott és kizsákmányolt biztosítja a maga jövőlét. Mi meg le vagyunk, le leszünk... sőt. Aki elhiszi, hogy a Nyugat (és az USA) nem utolsó gyarmatot akar csinálni belőlünk, meg a tenni kis K-Eu-ból, annak sürgős orvosi segítségre van szüksége.
MOPO3OB
2014. december 02. 22:12
Szüksége van Európában diverzifikált gázforrásokra. Sajnos jelenleg csak egyetlen forrás áll rendelkezezésre Oroszországból. Mi tehát a megoldás? Elzárjuk az egyetlen gázforrást és várjuk a... mit is? Csodát! Holnap menjen be mindenki a monopol helyzetben levő gázszolgáltatójához és mondja le a gázszolgáltatást az öklét rázva az ügyintéző felé. Az az eukonform módi!
hátakkor
2014. december 02. 22:12
Putyinék átdobták a gűzpetárdát az EU szektorba, ennyi. Jó lenne eladni gázt. Kell olcsón kockázatmentesen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!