Nagy-Britannia: újabb mandátumot szerzett az EU-ellenes UKIP

2014. november 21. 08:24

Már két parlamenti mandátuma van az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának, miután a párt jelöltje nyerte a a délkelet-angliai Kent megye Rochester és Strood nevű választókerületében rendezett csütörtöki időközi választást.

2014. november 21. 08:24

Megszerezte második parlamenti mandátumát az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP), amelynek elsődleges politikai programja Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból.

A párt a délkelet-angliai Kent megye Rochester és Strood nevű választókerületében rendezett csütörtöki időközi választás fő esélyese volt, és a pénteken kora reggel közölt végleges adatok szerint Mark Reckless, a UKIP jelöltje kényelmes többséggel meg is nyerte az alsóházi mandátumot.

Reckless a 2010-es parlamenti választások óta a kormányzó Konzervatív Pártot képviselte, de szeptemberben bejelentette, hogy átlépett a UKIP soraiba. Ezután parlamenti mandátumától is megvált, de a saját lemondása miatt kiírt időközi választáson most visszaszerezte azt.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. november 21. 13:07
Tanítani kellene, ahogyan az UKIP politizál.
wartog
2014. november 21. 10:45
ami igazán látványos azért meg kell az összes kommentelőt nézni,mennyien vannak az UNIO ellen.Csak előbb utóbb eljut az érintettek felé, hogy utálat van ellenük. Mmint az UNIO pártiak felé.Nem működik ez emberek.Jó, hogy kimegyünk dolgozni, de azért ez nincsen rendben azt lássuk be.
emhem
2014. november 21. 09:20
ha így megy tovább, a konzervatívok csúnyán meg fogják bánni, hogy leszavaztatták az alternative vote-ot 2011-ben. (az egy igazságosabb szavazási rendszer, amivel minden szavazó sorbarakhatja a pártokat, és ezzel kiküszöbölhető a hasonló értékrendűek megosztottságából fakadó hátrány. a toryknak ez akkoriban nem áll érdekükben, a labour vs liberal megosztottság miatt, de ha most a jobboldalon is vetélytársuk lesz, az csúnyán bekavarhat.) http://en.wikipedia.org/wiki/United_Kingdom_Alternative_Vote_referendum,_2011
lavor
2014. november 21. 08:58
Újabb jó hír!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!