Újabb Ebola-gyanús esetek Madridban

2014. október 09. 15:32

Már heten fekszenek kórházban Ebola-fertőzés gyanújával Madridban, közülük egyről, egy ápolónőről már kiderült, hogy biztosan ebolás.

2014. október 09. 15:32

Madridban három újabb ember került kórházba Ebola-fertőzés gyanújával. Ezzel hétre emelkedett a klinikára bevittek száma. Egyikőjük egy ápolónő, Teresa Romero, akinél megerősítették, hogy ebolás.

Romero nővér volt az első, aki Nyugat-Afrikán kívül kapta el a betegséget. Két fertőzött misszionáriust kezelt, és valószínűleg véletlenül megérinthette saját arcát.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bispora
2014. október 09. 23:59
Nem akarom borzolni a kedélyeket, de amerikában mikor pár napja az MSNBC showban felvetették, hogy esetleg egy picit szüneteltetni kellene a libériai repülőjáratokat, Laurie Garett a CFR-től (az egyik legbefolyásosabb, külügyeket alakító USA szervezet, politikusok, CIA igazgatók, bankárok, gyárosok a tagjai) azt jelentette ki, hogy az lehetetlen, az maga lenne a direkt rasszizmus az USA-hoz érzelmileg közelálló, volt amerikai rabszolgák alapította országgal szemben. Ha liberális alapértékek kerülnek veszélybe, akkor az emberélet valahogy már nem játszik annyira- épp olyan ez, mint az AIDS megjelenésekor volt, ahol szigorú karanténnal kb felére lehetett volna csökkenteni az áldozatok számát az USA-ban- de az emberi jogok ezt felülírták (meg gondolom az afroamerikaiak túl voltak reprezentálva). Ezalatt Kubában, ahol az emberjogi szempontok végre jogosan kerültek háttérbe, klasszikus karantén technikákkal töredékére csökkentették az áldozatok számát (0.07% a fertőzöttek száma!). Ja, a karibi térség a második legfertőzöttebb a világon, 10%-a a lakosoknak pozitív.
S0ma
2014. október 09. 20:32
Ma hallgattam egy műsort az ebola-vírus terjedésével kapcsolatosan. A szakértő elmondta, hogy nyállal kevésbé, vérrel, h*nyadékkal, egyéb testnedvekkel érintkezve terjed. Az ápolónő megfertőződését pedig összefüggésbe hozta azzal, hogy esetleg a védőruha levételével fertőződhetett meg. Kifejtette, hogy Magyarországon nagyon jó /európai színvonalú/ a fertőzőbetegségek ellátása. A lényeg az, hogy a beteg minél hamarabb kórházba kerüljön!
Potymog
2014. október 09. 17:30
Ideje lenne betiltani az élelmiszerek importját az ebolával fertőzött területekről. Kizárt, hogy például a banánszüretelők hőmérsékletét méregetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!