Ponta bírálta Basescut Orbán látogatása miatt

2014. október 03. 19:27

Victor Ponta, román miniszterelnök szerint szerencsétlen volt Traian Basescu, államfőtől Orbán Viktor meghívása Bukarestbe. Ponta hozzátette: ő nem ült volna le „elvtársi vacsorára” a magyar miniszterelnökkel.

2014. október 03. 19:27

A romániai magánlátogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök fogadása miatt bírálta Traian Basescu román államfőt az ország kormányfője pénteken. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint Victor Ponta egy dél-romániai kampányrendezvény után szerencsétlennek nevezte, hogy Traian Basescu „baráti vacsorára” hívta Orbán Viktort, akit az Amerikai Egyesült Államok is bírált politikája miatt. 

Hozzátette, ő maga elnökként nem ült volna le „elvtársi vacsorára” Orbán Viktorral. „Láthatják, miniszterelnökként sem tettem” – jelentette ki a romániai államelnöki tisztség megszerzéséért kampányoló Victor Ponta.

Traian Basescu korábban elmondta, amikor értesült, hogy Orbán Viktor Kolozsvárra megy magánlátogatásra, meghívta Bukarestbe is, hogy a román-magyar kapcsolatok alakulásáról beszélgessenek. Az államfő közölte: többek között arról a módról kíván beszélgetni Orbán Viktorral, ahogyan egyes magyar politikusok viszonyulnak olyan kérdésekhez, amelyeket a román alkotmány szabályoz. Hozzátette a román-magyar kapcsolatokat veszélyeztető kockázatokat is szóba kívánja hozni.

Traian Basescu elnöknek decemberben jár le második, egyben utolsó mandátuma. A novemberi elnökválasztás egyik esélyese Victor Ponta miniszterelnök. A román belpolitikát az elmúlt években a Ponta-Basescu ellentét határozta meg.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2014. október 04. 09:08
- ha szóba állsz egy románnal, egy másik román kijátssza a magyar kártyát - ha szóba állsz egy románnal, maximum olyan dolgot beszélhetsz meg, amit román alkotmány szabályoz Szóval akárhányszor hírt olvasok románokról, csak egy konklúziót tudok levonni: ezekkel teljesen értelmetlen szóba állni, egy dolognak van értelme csak, ha lövöd őket, minden más értelmetlen.
Csigorin
2014. október 04. 08:13
ő maga elnökként nem ült volna le „elvtársi vacsorára” Orbán Viktorral Nyilvan te marha, mert te szocdem vagy(ennyi esszel ugye), basescu meg jobboldali.
Apáczai
2014. október 04. 06:03
A románoknál mindig is nyerő volt a hungarofób nácizmus. Mint általában a tolvajoknál a megkárosított gyűlölete.
Sinistra
2014. október 04. 01:47
Legyunk buszkek a magyar politikusainkra, mert ami ott, Bukarestben van, az valami elkepesztoen sotet banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!