Európai Bizottság: a tanács elfogadta a biztosok módosított névsorát

2014. október 15. 19:31

Elfogadta az Európai Bizottság leendő tagjainak módosított névsorát a tagállamok képviselőiből álló tanács, amely ezt követően megküldi azt az Európai Parlamentnek. A lista módosítása azért vált szükségessé, mert a volt szlovén kormányfőt, Alenka Bratuseket alkalmatlannak találták uniós biztosnak, s ezután, Ljulbljana pedig Violet Bulc kormányfő-helyettest jelölte a biztosi posztra.

2014. október 15. 19:31

Elfogadta az Európai Bizottság leendő tagjainak módosított névsorát a tagállamok képviselőiből álló tanács, amely ezt követően megküldi azt az Európai Parlamentnek (EP).

 
A bizottság tagjait szintén a tanács fogja kinevezni, ha az Európai Parlament plenáris ülése Strasbourgban jóváhagyja a listát, bizalmat szavaz a testület egészének.
 
A lista módosítása azért vált szükségessé, mert a bizottsági meghallgatásán rosszul szereplő volt szlovén kormányfőt, Alenka Bratuseket az EP illetékes szakbizottságai alkalmatlannak találták uniós biztosnak, majd Bratusek ezt követően vissza is lépett, Ljulbljana pedig Violet Bulc kormányfő-helyettest jelölte a brüsszeli testületben így megüresedett helyre.
 
Bulc kedden kora este találkozott Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság megválasztott elnökével, aki késő este továbbította kérését a tanácsnak, hogy a listát Bulc nevével egészítsék ki.
 
A brüsszeli sajtóban szerdán az az információ terjedt el, hogy Bulc nem az Alenka Bratuseknek szánt, energiaunióért felelős alelnöki posztot kaphatja a brüsszeli bizottságban, azt a szlovák Maros Sefcovicnak jelöli ki Juncker, aki jelenleg is alelnöke a bizottságnak, az intézményközi ügyeket viszi. Bulc az eredetileg Sefcovicnak szánt közlekedési tárca vezetését kaphatja. Mielőtt viszont az Európai Parlament szavazhatna az új Európai Bizottságról, az EP illetékes szakbizottságának meg kell majd hallgatnia Bulcot, és adott esetben Sefcovicot is, és döntenie kell, hogy támogatják-e a kinevezését. 
 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mond te kit választanál
2014. október 16. 10:46
Az EU-ban több száz, és ezer eurokrata van, mindegyik hatalmas fizetéssel, személyzettel, szolgákkal, bónuszokkal, előjogokkal, egy életre szóló mentelmi joggal... és ezeket csak egyik pozícióból a másikba rakják át, - lásd most Szanyit - függetlenül attól, jól végzik.e a dolgukat, vagy sem. Nem pont olyan, mint a szovjet rezsim? A Szovjetuniót erőszakkal tartották fenn, gyakran megszálló katonai csapatok segítségével. Az Európai Uniót ugyan nem katonai csapatokkal tartják fenn, de szintén erőszakkal, gazdasági szankciókkal és fenyegetőzéssel.
Mond te kit választanál
2014. október 16. 10:45
Vladimir Bukovsky: Az EU és a Szovjetunió összehasonlítása Videó: http://www.youtube.com/watch?v=dsq7_epNKPo Nem igazán érthető a számomra, hogy miután végre eltemettük ezt a Szovjetunió-nak nevezett monstrumot, egy másik, hozzá nagyon hasonló monstrumot, az Európai Uniót, éppen most építsenek fel. De mégis mi ez az Európai Unió pontosan? Talán ha összevetjük kicsit a szovjet verzióval, abból megkaphatjuk a választ. Nos, a Szovjetuniót 15, soha meg nem választott ember irányította, akik egymást nevezték ki a pozíciókra, és akik nem tartoztak elszámolással senki irányába. Az Európai Uniót két tucat, soha meg nem választott ember irányítja, akik egymást nevezik ki a pozíciókra, titokban találkozgatnak, és nem tartoznak elszámolással senki irányába, és akiket semmi lehetőségünk leváltani. Erre persze valaki azt mondhatja: De hát az EU-nak van egy megválasztott parlamentje! Nos a Szovjetuniónak is volt egy parlament félesége, a Szovjetunió Legfelsőbb Tanácsa. Annyi volt a dolga, hogy lepecsételte a politikai döntéseket, amiket fent meghoztak. Pontosan annyi, mint az Európai Parlamentnek, ahol a kamarában a felszólalási idő csoportonként limitált, és legtöbbször 1 percre korlátozódik felszólalónként.
Felebarát
2014. október 16. 10:41
És mit kap NAvra?
Mond te kit választanál
2014. október 16. 10:39
Le se tagadhatnák hogy a Szovjetunió és az Europai Unió IS zsidó találmány. Még arra se vették a fáradságot hogy a neveket megváltoztassák, a buta gójok igy is benyelnek mindent SZU-Eu: Unio - Unio Központi BIZOTTSÁG - Europai BIZOTTSÁG MiniszterTANÁCS - Europa TANÁCS És a slusszpoén: TANÁCSköztársaság Zsidók egymást közt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!