Wales is szakadna Nagy-Britanniától?

2014. szeptember 14. 10:53

Néhány nappal a Skócia függetlenségéről tartott népszavazás előtt Wales-ben is felmerült az Egyesült Királyságtól való elszakadás.

2014. szeptember 14. 10:53

„Wales soha nem lesz független. Nekünk nincs semmink, Skóciának viszont ott az olaja” – nyilatkozta egy idős férfi.

 
Cardiffban szimpátiatüntetést tartottak a függetlenedni vágyó skótok mellett. A résztvevők elképzelhetőnek tartják, hogy hamarosan Wales is kiválhat majd az unióból.
 
„Ez egy remek lehetőség arra, hogy a hatalom ne egy kézben összpontosuljon, így nem mindenről London és az ország délkeleti része döntene. Miután Skóciában az igenek győznek, Wales is megkaphatja azokat a jogokat, melyekre szüksége van. Szerintem megérdemeljük” – vélekedett Leanne Wood, a Plaid Cymru nacionalista párt vezetője.
 
Skóciában csütörtökön tartják a népszavazást. Amennyiben az igenek győznek, könnyen lehet, hogy Wales-ben is kampányt indítanak a függetlenség eléréséért.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2014. szeptember 15. 19:06
Csak egy kérdés, ez nem valami csel? Angolok nem így távoznak sunyin az EU-ból? Lassan ki marad?
Arma Gedeon
2014. szeptember 15. 14:20
Felkészül: Cornwall! :-)
GV0917
2014. szeptember 14. 16:22
Felség, valóban koronád Hulló gyémántja Wales! Mert elszakadásra Utaló vágyat,önállóságot Hegy-völgyeiben Benne lelsz!
Forsz
2014. szeptember 14. 16:07
Felmérte-e már valaki, hogy mivel jár(na) Skócia függetlenedése? Számolt-e azzal valaki, hogy ez - egy walesi fejleménnyel - Anglia nagyhatalmi létét kérdőjelezheti meg? És számolt-e azzal valaki, hogy ez esetben a fennálló világrendet is módosíthatja? Számolt-e azzal valaki, hogy ez az évszázados angolszász világuralom összeomlását jelentheti? Számolt-e azzal valaki, hogy Európa nem marad az, ami ma? Amerikában 2042 körülire teszik, hogy többségbe kerül a nem angol ajkú lakosság és a nem európai (kaukázusi) rassz dominanciája. Számolt-e azzal valaki, hogy a Közel-Kelet politikai struktúrája gyökeres fordulatot vehet? Hogy Ázsiában, a Távol Keleten Kína, Japán és India szerepe megváltozik? És végül, de nem utolsó sorban, gondolt-e arra valaki, hogy ez a népszavazás a zsidó dübörgés, a pénzhatalmi-, egyáltalán a pénzre alapozott világrend megingásához és bedőléséhez vezethet? Marx és Engels víziói forradalom és vérontás nélkül új értelmet nyerhetnek. Furcsa,...nem? Éppen ezért, egyelőre nagyobb esélyt látok arra, hogy a skótok beszarnak és maradnak. De csütörtökön kiderül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!