Obama felfegyverezné a szíriai ellenzéket

2014. szeptember 10. 19:11

Barack Obama kongresszusi felhatalmazást kért a mérsékelt szíriai ellenzék felfegyverzéséhez, hogy harcolhassanak az Iszlám Állam ellen. Az amerikai elnök csütörtök hajnalban bejelentheti, hogyan akarja az USA meggyengíteni az ISIS-t.

2014. szeptember 10. 19:11

Barack Obama amerikai elnök kongresszusi felhatalmazást kért a mérsékelt szíriai ellenzék felfegyverzéséhez, hogy az harcolhasson az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet ellen – tudta meg washingtoni forrásokból a CNN hírtelevízió. A kérés a CNN értékelése szerint ellentmondani látszik annak, amit Obama kedden mondott. Kijelentette ugyanis, megvan a jogköre ahhoz, hogy kivitelezze az Iszlám Állam elleni terveit Irakban és Szíriában, nincs szüksége ehhez a kongresszus jóváhagyására.

A CNN kormányzati és kongresszusi forrásokra hivatkozva szerdán azt jelentette, az amerikai elnök már elküldte kérését a törvényhozásnak, röviddel azután, hogy kedd éjszaka a kongresszus vezetőivel tárgyalt az ügyben. Ha a kongresszus megadja a felhatalmazást, akkor az feljogosítja majd az amerikai kormányt arra, hogy más országoktól is pénzeket fogadjon el erre a célra.

Harry Reid, a szenátusi demokrata többség vezetője a kérés támogatására szólította fel a kongresszust. „Számomra egyértelmű, hogy ki kell képeznünk és fel kell szerelnünk szíriai lázadókat és más csoportokat a Közel-Keleten, amelyeknek segítségre van szükségük” – mondta Reid.

Barack Obama a tervek szerint szerdán este fő műsoridőben, közép-európai idő szerint hajnali háromkor jelenti be, hogy az Egyesült Államok milyen átfogó stratégiával akarja meggyengíteni és végső soron megsemmisíteni a Szíria és Irak jelentős területeit az ellenőrzése alatt tartó Iszlám Államot. A CNN szerint nem tudni, hogy Obama bejelenti-e a terrorista csoport elleni szíriai légicsapások tervét.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2014. szeptember 11. 08:46
A liberális demokrata állam összefog a terrorszervezetekkel és rendet teremt. A katonai szakértők mindíg óvtak az ilyen felfegyverzésektől, mert ezek a fegyverek előbb utób terrorista bandák kezébe kerülnek,és legfeljebb azt érhetik el,hogy mindenki harcol mindenki ellen. Ahova eddig az usa betette a lábát,ott mindenütt káoszt teremtet, azután kilépett, és egy szétesett államot hagyott maga után. Libia a szakértők szerint ma már nem egy ország hanem, hadurak kiképzési bázisa, ahol terrorista sejtek harcolnak egymás ellen, és senki sem tudja ki kinek az érdekeit képviseli. Amit az usa csinál az a legrosszabb forgatókönyv, szándékosan teremt káoszt és növeli a feszültséget a térségben.
Dragitenovic
2014. szeptember 11. 07:33
Csinpanz kontra ISIS 2.0 :)
pitypang1125
2014. szeptember 11. 01:04
Idióta nigger!Jobb lenne ha hagyná a muszlimokat elrendezni egymás között a dolgaikat! Amibe eddig beleütötték az orrukat, sőőőt ahol ők maguk keverték meg a szart abból jó soha nem sült ki!! Mindenhol csak a káosz és zűrzavar!
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 11. 00:20
Van még valaki aki nem köp egyet ha meghallja mit böfögnek fel az amcsi cion csicskák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!