Európai Zöldek: Nehéz dolga lesz Navracsicsnak

2014. szeptember 11. 13:25

Nehéz dolga lesz az Európai Parlament szakbizottsági meghallgatásán Navracsics Tibor magyar biztosjelöltnek, akit az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági tárca élére szán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke – mondta csütörtökön újságíróknak Rebecca Harms, az EP zöldpárti frakciójának társelnöke.

2014. szeptember 11. 13:25

Rebecca Harms európai zöldpárti politikus szerint nehéz kérdésekre számíthat szakbizottsági meghallgatásán Navracsics Tibor, akit Juncker oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosnak szán.

A német környezetvédő politikus szerint Magyarországon európai alapértékeket kérdőjeleztek meg, ezért nem lenne jó, ha a magyar biztos a kultúra és az oktatás területét irányítaná. Harms közölte: személyes véleménye szerint ez nem a megfelelő uniós tárca a magyar jelöltnek, frakciója azonban egyelőre nem alakította ki hivatalos álláspontját a Juncker által szerdán előterjesztett személyekről. Az mindenesetre – tette hozzá – majd a parlamenti bizottsági meghallgatáson derül ki, hogy Navracsics Tibor mostani magyar külgazdasági és külügyminiszter, korábbi közigazgatási és igazságügy-miniszter személyének a biztosi jelölése mennyiben fogadható el. 

A zöldpárti EP-képviselő nem csak Navracsics jelölését fogadta kritikával: negatívan értékelte például Federica Mogherini olasz külügyminiszter jelölését az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselői posztjára. Szerinte Mogherini túlságosan megengedő álláspontot képvisel Oroszországgal szemben. 

Rebecca Harms azt is fenntartásokkal fogadta, hogy David Cameron brit miniszterelnök „ajándékot kapott” Junckertől, aki Jonathan Hillt jelölte a pénzügyi stabilitás, pénzügyi szolgáltatások és tőkepiacok felügyeletére hivatott biztosi tisztségre. 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2014. szeptember 11. 15:53
Miért lenne nehéz dolga? Nem fog csinálni az égvilágon semmit. Mert ha csinál, szembeköpi Viktort, és a Gazdával ilyet nem tehet.
DrPepper
2014. szeptember 11. 15:22
Rebecca Harms? Nomen est...?
Karpo
2014. szeptember 11. 14:49
muhaha. NT már biztosan reszket a félelemtől.
Berecskereki
2014. szeptember 11. 14:36
Kommentár nélkül. Jávor Benedek írja; Rebecca Harms, aki eddig is - Daniel Cohn-Bendit mellett - a zöldek társ-frakcióvezetője volt, a német zöldek egyik legendás alakja, aki az antinukleáris mozgalomból érkezett a zöld politikába, és a mai napig elkötelezetten küzd az elhibázott nukleáris beruházások ellen. Többször járt Pakson is, legutóbb együtt látogattuk meg az atomerőművet tavaly októberben. Rebecca emellett az EP Ukrajnai delegációjának vezetője, személyesen követte végig a téli ukrajnai tüntetéseket, a Majdanon csak Mrs. Europe-ként emlegették." Forrás: https://parbeszedmagyarorszagert.hu/hir/az-ep-zold-frakcioja-rebecca-harms-es-philippe-lamberts-szemelyeben-megvalasztotta-tars-frakciovezetoit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!