Tartanak az európai cégek az Oroszország elleni szankcióktól

2014. július 30. 09:25

A British Petrolt, illetve több orosz-nyugat-európai vegyesvállalatot is hátrányosan érinthetik az Oroszország ellen bejelentett újabb szankciók.

2014. július 30. 09:25

Európai cégek is megfizetik az Oroszország elleni szankciók árát. A British Petrol figyelmeztette az Európai Unió vezetőit, hogy visszafordíthatatlan károkat okoz az üzletnek az energia- és technológiai szektort érintő minden korlátozás. A brit olajvállalatnak, a BP-nek 20 százalékos részesedése van az orosz Rosznyeft olajvállalatban. A második negyedévet még nyereségesen zárta, ám a cégvezetés aggódik az év további részét tekintve. A szankciók súlyosan érintenek minden orosz-nyugat-európai vegyesvállalatot.

Brüsszelben úgy számolnak, hogy a védelmi-, technológiai- és energiaszektort érintő szankciók körülbelül 40 milliárd euró kárt okoznak az EU-nak idén és további 50 milliárd eurót jövőre. Ez az összeg azonban tovább nőhet annak tekintetében, hogy Oroszország milyen ellen-szankciókat vezet be.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Crüwel
2014. július 30. 13:09
Ha ha megint csak euró milliokról tudnak beszélni,-de más lesz a probléma ,ha néhány hónap múlva a német dolgozó hideg lakásba,házba fog hazamenni a nap végén.
boson
2014. július 30. 12:47
Orbán nagyon jól tette, hogy akkor kötötte meg a Paks2 szerződést, amikor még senki nem höröghetett ellene. (kivéve persze a balfasz/ballibek)
Tóth József
2014. július 30. 10:52
Aki nem veszi észre,hogy az USA az EU ellen "dolgozik",az szálljon ki a politikából! A bizonyítékok tömege az,ami erre utal! Meddig terjedhet e szolgaiság és hol éri meg?
Csigorin
2014. július 30. 10:43
usa kitalalta hogy szivattassa meg europat sajat magaval, erre mondana kohn bacsi hogy ugyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!