Felfüggeszti tel-avivi járatát a Wizz Air

2014. július 22. 22:18

A Wizz Air is felfüggeszti járatai üzemeltetését a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre szerdán éjfélig, jelentette be kedd este a diszkont légitársaság. Az izraeliek szerint nincs ok az aggodalomra, egy sor légitársaság szerint viszont de.

2014. július 22. 22:18

Miután az Egyesült Államok Repülési Szövetségi Hivatala az amerikai légitársaságokat erre utasította, a Wizz Air úgy döntött, hogy felfüggeszti járatai üzemeltetését a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre 2014. július 23-án, szerdán éjfélig. A Wizz Air továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, és ennek megfelelően dönt a változtatásokról, írja kedd esti közleményében a cég.

A reptértől mintegy másfél kilométerre történt keddi palesztin rakétatámadás miatt az amerikai szövetségi légügyi hivatal 24 órás időtartamra megtiltotta az Egyesült Államok légitársaságainak a Ben Gurion reptér használatát. Így a Delta Airlines, a U.S. Air és a United Airlines felfüggesztette a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőtérre tartó járatait, a Delta tel-avivi járata emiatt kedden Párizsban szállt le. Később az Air France, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines is hasonlóan döntött.

A Lufthansa bejelentése szerint a cégcsoport gépei legalább 36 óráig nem repülnek majd Tel-Avivba az instabil helyzet miatt. Az intézkedés a Lufthansa mellett a cégcsoport más tagjaira, így az Austrian Airlines, a Swiss és a Germanwings járataira is kiterjed. Az Air France és a KLM nem közölte, hogy pontosan mennyi időre tervezik felfüggeszteni az izraeli járatokat. A KLM szóvivője azt mondta, minden nap felülvizsgálják majd a helyzetet. A három nagy európai légitársaság mellett a Brussels Airlines, az EasyJet és az Air Canada is közölte, hogy időlegesen nem repül Tel-Avivba.

Ugyanakkor az izraeli polgári repülési hatóság közölte, szerintük továbbra is biztonságos a repülőtér, és erről jelenleg is próbálják meggyőzni amerikai kollégáikat.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2014. július 23. 09:28
Akkor a Fruzsinak néhány napot még várnia kell, mielőtt végleg hazamegy?
Kvasztics Fedor
2014. július 23. 06:50
Ennek ellenére a Hamasz hibátlan az ügyben, és Izraelnek tilos bármit is tennie. Ha lelőnének ott is egy gépet, arról is Izrael tehetne, nem a Hamasz. Nem ártana objektíven nézni a kérdést.
Kárpáti Zoltán
2014. július 22. 23:02
Ez a szokásos egyenlőbbek, meg még egyenlőbbek, meg még annál is egyenlőbbek szisztéma... A lényeg, hogy az amerikai segg az felér három hollanddal. Az utóbbi feláldozható.
Akitlosz
2014. július 22. 22:55
Jobb félni, mint megijedni. Ha a maláj légitársaságnak is lett volna csak annyi esze, hogy nem repked háborús zóna felett amúgy is teljesen szükségtelenül, akkor ma 298 emberrel több élne még.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!