„A diktatúra után a monarchia mentette meg Spanyolországot”

2014. június 18. 11:27

A legerősebb politikai pártok és a lakosság többsége is kiáll a monarchia mellett, de erősek a köztársaságról népszavazást követelő hangok is.

2014. június 18. 11:27

A spanyol király lemondását követően újra felélénkültek az ország államformájáról szóló viták. Csütörtökön lép hatályba az a törvény, amellyel a parlament elfogadta I. János Károly király lemondását és azt, hogy fia, VI. Fülöp lép a trónra.

Ugyan a lakosság 60 százaléka népszavazást akar az államformáról, de 55 százalékuk elfogadja a királyságot és csak kevesebb mint egyharmaduk köztársaságpárti – idézi a közvélemény-kutatásokat a Euronews riportja.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2014. június 19. 11:48
Mátyást is választották. Egy új dinasztia indult volna el. Ma is lehetne választani királyt. Miért ne indíthatna a magyarság egy új dinasztiát? A lényeg a KIRÁLYSÁG INTÉZMÉNYE! A jelen royalistái nem látják REÁLISAN a dolgokat. Felállítottak egy olyan hét pontból álló, királynak megfelelő kritériumot, amely megvalósíthatatlan, - már eleve is. Azt veszítik szemük elől, hogy a NEMZETNEK VBEZÉRRE van szüksége. Tudni kell, hogy kié legyen az utolsó szó. Kell egy teljesen független személy, aki sehova nem húz, csak a NEMZET FELÉ! VAN ILYEN SZEMÉLY a mai magyarság között! Éljen a Magyar Királyság!
egysegelem
2014. június 18. 22:58
A spanyol vb kieses utan monarchia helyett alighanem anarchia lesz.
röviden
2014. június 18. 21:01
Tőlem lehet arra a kis időre, ami még a mai formájában van neki, Spanyolország királyság is, köztársaság is, csak ne úgy játsszák le, mint legutóbb, a saját érdekükben.
korona
2014. június 18. 19:15
Még Franco előtt volt Spanyolország "köztársaság". Oly annyira meggyűlölte azt a köztársaságot a spanyol nép, hogy inkább választották Franco tábornokot, aki őrizte nekik a majdani királyságot. Nehéz időket éltek át, de Spanyolország túlélte, és megvárta a királyság helyreállítását, amit Frankonak köszönhetnek. Spanyolország öngyilkosságot követne el, ha ismét köztársaság lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!