Elismerte bűnösségét a Credit Suisse

2014. május 20. 18:24

Svájc második legnagyobb bankja 2,6 milliárd dollárt fizet a titkos bankszámlák miatt, így megúszta a vádemelést, és nem kell kiadnia ügyfelei adatait sem.

2014. május 20. 18:24

Bűnösnek vallotta magát a Credit Suisse, amiért évekig titkos bankszámlákkal segítette amerikai ügyfeleit az adóelkerülésben. A nyilatkozat után a bank részvényárfolyama emelkedett.

A pénzintézet óriási összeget, 2,6 milliárd dollárt fizet az amerikai igazságügyi minisztériumnak, az adóhatóságnak, a Federal Reserve-nek és New York állam pénzügyi felügyeletének. Svájc második legnagyobb bankja ezzel elkerülte a vádemelést, a vezetőség a helyén maradt, a new york-i működési engedélye is megmarad és nem kell kiadnia az ügyfelek adatait.

Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter szerint ez az ügy megmutatta, hogy nem számít, milyen nagy egy pénzintézet, semmiképp nem áll a törvény fölött.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2014. május 21. 07:53
Dupla haszon. Az USA költségvetése benyelt egy egyszeri sarcot, a bank lekönyvelt egy kis üzleti veszteséget és a virágzó business mehet tovább. Legfeljebb az ügyfelek egy kicsit több jutalékot fizetnek. (Azért remélem, néhány magyar politikus is átizzadta a párnáját legalább, míg tartott a huzavona)
Igo-Vandar
2014. május 20. 19:08
"Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter szerint ez az ügy megmutatta, hogy nem számít, milyen nagy egy pénzintézet, semmiképp nem áll a törvény fölött." A gazságügyi miniszter szerint ez az ügy megmutatta, hogy semmi sem számít. Ha meg tudod fizetni - a törvények fölé kerülsz.
A_Haza Bölcse
2014. május 20. 19:02
hát pedig ilyen tuti nincsen, a bankok idehaza sem csaltak sosem :)
mantelman
2014. május 20. 18:54
"amerikai igazságügyi miniszter szerint ez az ügy megmutatta, hogy nem számít, milyen nagy egy pénzintézet, semmiképp nem áll a törvény fölött." *** Inkább azt mutatta meg, ha van hozzá erőd, a legnagyobb bankokat is megzsarolhatod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!