Ha az EU-ban nem elég a demokrácia, nem az a megoldás, hogy feloszlatjuk

2014. április 04. 08:27

Az EP legitimációjáról és a Bizottság politikai szerepéről vitatkoztak európai politikusok és szakértők a közelgő EP-választás kapcsán.

2014. április 04. 08:27

A legtöbb brit belpolitikai okok miatt szavaz majd, és nem veszi figyelembe a szélesebb, európai problémákat - mondta Ashley Fox, konzervatív brit képviselő. Hozzátette, ez valószínűleg a többi európai országban is így van.

Peter Oomsels, az Európai Föderalista Párt elnökhelyettese viszont leszögezte: sokan már most is egységes Európában gondolkodnak. Hozzátette: az EU-ban egy politikai kormányra van szükség, ami eddig nem volt, így üdvözli az Európai Bizottság egyre átpolitizáltabb jellegét.

Az idei Európai Parlamenti választáson a várakozások szerint a pártok erősebben kampányolnak majd a bizottsági elnökjelöltjükkel, akinek a megválasztásában már erősebb szerepe lesz a Parlamentnek. Fox ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a politikai szélsőségesek elleni fellépésre nem éppen az a legmegfelelőbb megoldás, hogy elindítanak három teljesen egyforma jelöltet.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2014. április 04. 20:47
Az euro a legnagyobb baj, nem az EU. Gúzsba köt mindent a közös pénz, ez nem kellett volna a békéhez. Nekem elég lenne, ha a németeket kiraknánk és hozzájuk vágnánk az új német márkát.
kukagyerek
2014. április 04. 17:05
Mocskos EU !!!
Akitlosz
2014. április 04. 11:50
De az, megoldás. mivel maga az EU nem megoldás, inkább maga a probléma, így a feloszlatása bizony megoldás. Ha nincsen EU, akkor rögtön eltűnnek az EU létéből fakadó problémák. Az alapötlet nem volna rossz, na de a megvalósítás, az pocsék. Az EU inkább csak az "euroatlanti integráció" azaz a cionisták és Amerika eszköze arra, hogy a hatalmukat Európára is kiterjesszék és érdekeiket Európában is érvényre tudják juttatni. Nem létezik önálló európai külpolitika, nem létezik önálló európai haderő, az eurót is hagyják tönkremenni az amerikaiak tanácsai azaz érdekei miatt. Amerika soha nem hagyja, hogy az euró leválthassa a dollárt a világ vezető valutája pozíciójában. Az EU pedig hagyja, hogy Amerika ne hagyja nekik. Így ebben a formában nem hasznos az EU az európai nemzeteknek.
Gregorius
2014. április 04. 11:28
Nemrég hallottam, hogy a lengyeleknek van még egy a visegrádihoz hasonló együttműködése is a németekkel és franciákkal. Jó diplomáciával megnyerve a céljainkhoz a lengyeleket szerintem sikereket érhetünk el az Unión belül is. Ha szétesik, akkor kevés esélyünk van a nagyokkal (pl. németek) szemben... A britek külön tészta, az esetleges gázkrizis (Ukrajna) nem érinti őket, a bankrendszerük összefonódott az amerikaival, olcsó munkaerőt meg tudnak szerezni a volt "Nemzetközösségből".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!