Az ukrán hadsereg megrohamozta a kramatorszki repülőteret

2014. április 15. 16:32

Az ukrán hadsereg megrohamozta a kelet-ukrajnai Kramatorszk katonai repülőterét, lövöldözés történt, többen megsebesültek - jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség a helyi önvédelmi erők közlésére hivatkozva. Ukrán belügyi csapatok kedd délután behatoltak a kelet-ukrajnai Szlovjanszk városába is.

2014. április 15. 16:32

Az ukrán katonák páncélozott szállító harcjárművekkel közelítették meg a Donyeck megyei Kramatorszk és Szlovjanszk között fekvő repülőteret, és tárgyalni kezdtek az azt ellenőrző önvédelmi erőkkel. Váratlanul lövöldözés történt ki. Az oroszpárti önvédelmi erők több tagja megsebesült, lehet, hogy halottak is vannak.

A helyi Novosztyi Kramatorszka újság szemtanúkra hivatkozva honlapján azt írta, hogy a reptér felett, alacsonyan szálló katonai repülőgép jelent meg, feltehetően egy MiG-25-ös vagy Szu-27-es. Az oroszbarát milícia közölte, hogy lezárták a Kramatorszkba vezető utat, és készek „megvédeni” a települést.

A Donyec-medencei népi önvédelmi csoport vezetője, Szerhij Ciplakov azt közölte: az ukrán hadsereg egységei harcjárművekkel „nagy támadást” indítottak Szlovjanszk ellen is. „Embereink megvédik a várost” – mondta.

Belügyi csapatok behatoltak Szlovjanszkba

Ukrán belügyi csapatok kedd délután behatoltak a kelet-ukrajnai Szlovjanszk városába, ahol az utóbbi napokban több épületet oroszbarát erők foglaltak el. Az Interfaksz-Ukrajina ukrán hírügynökség azt közölte: a Kijev által meghirdetett terrorellenes művelet keretében az ukrán belügyminisztérium egységei behatoltak a Donyeck megyei Szlovjanszkba.

Most lépett be Szlovjanszkba az ukrán belügy oszlopa 500 katonával, 20 páncélozott szállító harcjárművel, két helikopterrel és néhány autóbusszal. Terrorellenes akció következik” – közölte a hírügynökség szemtanúkra, közösségi portálokon közölt információkra hivatkozva.

Az Interfaksz-Ukrajina arról is beszámolt, hogy az ukrán biztonsági erők a Kramatorszkba és Szlovjanszkba vezető utakon jelentős páncélos technikát vonultattak fel.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Simlicska Gordon
2014. április 16. 00:35
Arlet "Te most tényleg felváltva zsidózol az egyik kommentben, a másikban meg nácizol? Neked elmentek otthonról?" Csak neked nem érthető ez még A cionistáknál nagyobb náci fajvédők nem léteznek A több évezredes történelmük is ezt bizonyitja, vérkeverdést megakadályozó belterjesség, a szélsőségesen fajvédő talmudjuk, a palesztinok köré volt koncentrációs tábor, a foszforbombázés civilek ellen mind mind ezt bizonyitja
=nessuno=
2014. április 15. 22:30
Joga van mindenkinek megvédeni területi integritását.
tango47
2014. április 15. 22:28
Akik a Majdani forradalmárokat finanszírozták, mára már talán rájöttek, hogy túl lőttek a célon, de ma már nem tudják visszapasszírozni az egészet a palackba.
Simlicska Gordon
2014. április 15. 18:41
Érdekes a dátum, milyen év is volt pont 100 évvel ezelőtt? Mi is történk akkor Ezt vessük össze a háttérből a szálakat mozgatók egyik ideológiájával, a kabbalával, amiben rendkivüli jelentőséget tulajdonitanak bizonyos számoknak Cogito ergo sum
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!