Megkezdődtek Szerbia uniós csatlakozási tárgyalásai

2014. január 21. 10:21

A brüssszeli nyitó ülésre Szerbia Ivica Dacic miniszterelnök által vezetett delegációval érkezett, és mind a 28 tagállam képviseltette magát. A továbbiakban az érdemi munka zömmel szakértői szinten folyik majd.

2014. január 21. 10:21

Megkezdődtek kedden Brüsszelben Szerbia uniós csatlakozási tárgyalásai, amelyek minden bizonnyal évekig tartanak majd. A hivatalosan kormányközi konferencia keretében rendezett nyitó ülésre Szerbia Ivica Dacic miniszterelnök által vezetett delegációval érkezett, és mind a 28 tagállam képviseltette magát. Magyarország nevében Győri Enikő, a külügyminisztérium EU-ügyekkel foglalkozó államtitkára vett részt a szerb csatlakozási tárgyalássorozat megkezdésén.

A továbbiakban az érdemi munka zömmel szakértői szinten folyik majd, és az unió részéről a mindenkori soros elnökség kormányzata hangolja össze az egyeztetéseket, amelyek során 35 témafejezetre bontva kell megállapodásra jutni a tagjelölt országgal az uniós normák átvételéről és érvényesítéséről.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2014. január 21. 16:32
... és a Dél-vidéki magyar holo elfelejtve: köszike!
Felebarát
2014. január 21. 14:48
területi autonómia a belépés feltétele...köszi
Felebarát
2014. január 21. 14:48
területi autonómia a belépés feltétele...köszi
Türelem
2014. január 21. 11:27
A szerb Alkotmánybíróság éppen a napokban korlátozta számos területen a kisebbségi autonómiát, számolt be róla Ternovác István tudósítása. Azaz szinte mindent eltöröltek a korábbi kedvezményekből. Bukarest kemény feltételeket szabott a bánáti román kisebbség jogai kapcsán Belgrádnak az EU-s tárgyalásokkal összefüggően, amit a szervek teljesítettek is. A gyámoltalan Budapest, az amerikai báb Martonyi meg csak mindenhez bólogat, minden vonalon elárulja a magyar nemzet érdekeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!