Íme, a 2014-es foci vb csoportjai

2013. december 06. 19:15

Brazília-Horvátország nyitómeccsel rajtol majd a 2014-es labdarúgó-világbajnokság. A 2010-es vb-t Spanyolország és Hollandia összecsapása zárta, a két csapat a jövő évi tornán mindjárt az első körben újra találkozik. Szintén a nyitó fordulóban találkozik az angol és az olasz válogatott.

2013. december 06. 19:15

A házigazda Brazília június 12-én a Sao Pauló-i stadionban Horvátországgal találkozik a 2014-es labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén a Costa do Sauipében tartott pénteki csoportsorsolás alapján.

 

A 2014-es világbajnokság csoportbeosztása:

A csoport: Brazília, Horvátország, Mexikó, Kamerun

B csoport: Spanyolország, Hollandia, Chile, Ausztrália

C csoport: Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart, Japán

D csoport: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Olaszország

E csoport: Svájc, Ecuador, Franciaország, Honduras

F csoport: Argentína, Bosznia-Hercegovina, Irán, Nigéria

G csoport: Németország, Portugália, Ghána, Egyesült Államok

H csoport: Belgium, Algéria, Oroszország, Koreai Köztársaság

 

A nyolc csoportból az első két-két helyezett jut majd tovább, majd a nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna, amelynek döntőjét július 13-án rendezik a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban.

Részletes vb-programot ide kattintva talál.

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2013. december 07. 09:08
Arra vagyok még kíváncsi, hogy vajon milyen módon lesz megoldva az a 4-5 órás eltolódás... Magára a focira Európában és Ázsiában van leginkább kereslet, szóval nyilván az senkinek nem éri meg, hogy európai idő szerint este 10-kor, meg éjfélkor legyenek a meccsek.
kuwiq
2013. december 06. 23:49
A D csoport érdekes lesz.
6qwasyx
2013. december 06. 21:59
Szerintem a magyarok és az albánok jutnak tovább. Esetleg az andorraiak is.
bsandor
2013. december 06. 19:41
ki a francot érdekel,talán Karinthy mondta,hogy a barmok sportja.....elnézést nagy öregjeinktől.... de én valahogy az operát és a verseket kedvelem...úszni is keveset, de ez a Benedek egy zseni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!