EU-palesztin mutyiról ír a Financial Times

2013. december 11. 14:43

Több ezer olyan gázai palesztin köztisztviselő bérét fizeti az Európai Unió az izraeli-palesztin rendezés előmozdítását célzó uniós támogatási program keretében, akik évek óta nem is dolgoznak – írja a Financial Times egy uniós számviteli beszámolóra hivatkozva.

2013. december 11. 14:43

Az EU 2007 óta 2,9 milliárd eurót juttatott a palesztin területeknek és e program egyik fő elemét képezték azok a folyósítások, amelyeket Brüsszel külön kijelölt palesztin illetékeseknek szánt, a Gázai övezetet irányító, ám az unió által terrorszervezetként nyilvántartott Hamász megkerülésével.

A Financial Times egy uniós számviteli beszámolóra hivatkozva azt írja: az izraeli-palesztin rendezést célzó uniós támogatásokból több ezer tisztviselő részesül úgy, hogy valójában semmilyen munkát nem végeznek. 

A lap úgy tudja, hogy a Pegase nevű támogatási programból 1,4 milliárd euró jutott a Palesztin Hatóság köztisztviselőinek bértámogatására. Jóllehet az már eddig is tudni lehetett, hogy a Palesztin Hatóság gázai tisztségviselői közül sokan nem dolgoznak a Fatah mozgalom és a rivális Hamász szakítása óta, az unió számviteli hatóságának jelentése azonban most első ízben bizonyítja, hogy bérüket ennek ellenére közvetlenül az EU-adófizetők finanszírozták – áll a brit lap cikkében.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajjaj
2013. december 12. 00:00
https://kuruc.info/r/4/121457/
ciseaux
2013. december 11. 20:55
Ha az EU meg a Pénzügyi Idők rá akar jönni valamire, hát rájön. Most éppen a palesztínok támogatása nem kristály tiszta. Wow! Nem tudom ezek a pénzek hogyan kerülnek a Palesztín Hatósághoz, de ha egy kicsit megkaparássza valaki, lehet ott ehy TelAviv-i bank valahol? A végén az is ki fog derülni, hogy az EU alapok "szivárogva" "támogatják" az izraeli "Nagy Fal"-at is...? Tényleg, van valaki aki meglepődne?
S0ma
2013. december 11. 17:53
Rá kell jönnöm, hogy a munkám gyümölcse máshol szökken szárba. Nem vagyok nagyon meglepődve.
ottapont
2013. december 11. 17:41
Vessen egy pillantást a finánclap a statisztikákra http://ifamericansknew.org/ és sajnálja kicsit azt a NAPI!!! nyolc és félmillió dolcsit is, amit a bambula amcsik adójából kap meg Izrael hadserege. Az miért nem fáj? Talán annyira toppon van a tanügyük vagy az egészségügyük, hogy ezt megengedhetik maguknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!