Tóásó-ügy: Bolívia nem kér az EP „újragyarmatosításából”

2013. november 22. 11:31

Bolívia visszautasította az EP állásfoglalását, amelyben tisztességes és független tárgyalás lefolytatására szólította fel a dél-amerikai ország hatóságait az úgynevezett terroristaperben – írja a NOL.

2013. november 22. 11:31
A NOL arról ír: visszautasította a bolíviai kormány helyi idő szerint csütörtökön az Európai Parlament állásfoglalását, amelyben az uniós képviselő-testület tisztességes és független tárgyalás lefolytatására szólította fel a dél-amerikai ország hatóságait az úgynevezett terroristaperben, amelynek 39 vádlottja között van a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd és a horvát Mario Tadic.
 
A La Pazban kiadott közlemény szerint Bolívia nem fogad el semmilyen külső beavatkozást belügyeibe, és „elítéli az Európai Parlament jobboldali frakcióinak ostoba és meggondolatlan újgyarmatosító cselekedetét”. A bolíviai kormány illetékese egyúttal megerősítette, hogy a szóban forgó ügy „nagyon súlyos és bonyolult, mert egy szeparatista célzatú fegyveres csoport megszervezésével van összefüggésben”.
 
Tóásót 2009 óta tartják fogva Bolíviában miután bolíviai kommandósok 2009. április 16-án az akkor a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz város Las Américas nevű szállodájában rajtuk ütöttek és lelőtték Rózsa-Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A bolíviai hatóságok azt állítják, hogy terrorcsoportot számoltak fel, amely Evo Morales elnököt is meg akarta gyilkolni. A pernek összesen 39 vádlottja van.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akvínói akvavit
2013. november 22. 12:26
A tököm tele van Rózsa Flores-szel és Tóásóval. Ha hozzánk eljön egy zsoldos, fegyveres terrorista csoport azzal, hogy BAZ-megyét le akarja szakítani az ország többi részéről, miközben Orbánt és Ádert el akarja tenni láb alól, akkor remélem, a TEK kinyírja őket, mint a szart, mielőtt végrehajtanák tettüket. Rothadt Rózsa Flores a hidegháború idején ott loholt Carlost segíteni, amikor a venezuelai terrorista nálunk járt Kádár meghívására. Menjenek a büdös kurva anyjukba!
Fahrenheit 451
2013. november 22. 11:42
"Nem leszünk gyarmat" - http://www.youtube.com/watch?v=uHzA6QXbMvg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!